A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1714066792.9474.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Moscova emite un avertisment de calatorie asupra „vanatorii” americane de rusi
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
23-05-2015, ora 11:31

Moscova emite un avertisment de calatorie asupra „vanatorii” americane de rusi

Articol de Madalina Irimia
Ministerul rus al Afacerilor Externe i-a avertizat pe cetatenii rusi care calatoresc in strainatate asupra riscurilor reprezentate de organele de drept si serviciile speciale din Statele Unite care, afirma ministerul, s-au angajat intr-o "vanatoare" de rusi in intreaga lume, relateaza agentia Reuters.

Intr-un comunicat vineri, ministerul acuza de asemenea Washingtonul de rapirea unor rusi, citand cazuri precum cel al lui Vladimir Drinkman, care a fost extradat in Statele Unite din Olanda la inceputul acestui an.

"Crezand ca-i este permis sa faca tot ce vrea, Washingtonul a ajuns pana acolo incat sa ne rapeasca cetatenii", afirma MAE de la Moscova.

Drinkman a pledat nevinovat la acuzatiile ca a conspirat cu alti cel putin patru barbati pentru a instala programe de tip "sniffer" vizand monitorizarea traficului retelelor de calculatoare ale unor companii financiare, procesoare de plata si retaileri din intreaga lume.

"Amenintarea cu detentia sau arestul pe baza mandatului organelor de drept si serviciilor speciale ale SUA in terte tari inca persista. Este destul de reala", a declarat ministerul in comunicat, presarat cu pasaje furioase, noteaza Reuters.

"Autoritatile americane continua practica inacceptabila a +vanatorii+ de rusi peste tot in lume, ignorand legislatia internationala si obligand alte state sa faca ceea ce nu doresc", noteaza comunicatul.

Relatiile dintre Rusia si Occident sunt cele mai proaste de la sfarsitul Razboiului Rece in urma cu aproape un sfert de secol, in mare parte datorita rolului Moscovei in conflictul din Ucraina, aminteste Reuters.

Puterile occidentale au impus sanctiuni legate de ceea ce ele afirma ca este sprijinul direct al Rusiei pentru rebelii separatisti din estul Ucrainei, acuzatii pe care Moscova le respinge.

Sursa: agerpres.ro
     
Tag-uri: mae, rusia, sua
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii