ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

EDUCATIE
06-09-2013, ora 15:46

Modificare importanta in noul an scolar: Evaluarea Nationala va avea o pondere crescuta, de 75%, in media de admitere la liceu

Articol de Cristian Amariei

Se schimba formula de calcul a mediei de admitere la liceu, a anuntat ministrul Educatiei, Remus Pricopie. Incepand din acest an, in admiterea la liceu - media de la Evaluarea Nationala va avea o pondere de 75% (fata de 50% cat a fost pana acum), iar media generala de absolvire a gimnaziului va fi in proportie de 25%. Decizia a fost luata in urma rezultatelor de la Evaluarea Nationala 2013, care "au relevat diferente notabile intre mediile, mai mari, obtinute de elevi in scoala, pe parcursul gimnaziului, si mediile, mai mici, obtinute de acestia la Evaluarea Nationala", informeaza Ministerul intr-un comunicat remis HotNews.ro.

Regandirea formulei de calcul a mediei de admitere la liceu este una dintre cele mai importante modificari pe care elevii le vor resimti in anul scolar 2013-2014. Pana acum, media de admitere la liceu era media aritmetica intre media generala la Evaluarea Nationala si media generala de absolvire a claselor a V-a - a VIII-a.

Incepand de anul acesta, media este 75% Evaluarea Nationala si 25% media de absolvire a gimnaziului.

Integral pe hotnews.ro

Foto: citynews.ro

     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii