A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1713512257.627.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Mirodenii cu puteri vindecatoare
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SANATATE
07-09-2012, ora 03:23

Mirodenii cu puteri vindecatoare

Articol de Madalina Irimia

Mirodeniile le folosesti la bucatarie si le iubesti pentru gustul lor special, aromat, iute, dulceag sau amarui, care scoate orice fel de mancare din spatiul comunului si ii da ceva aparte.

Totusi, probabil niciodata nu te-ai gandit ca acestea te mai ajuta intr-un fel, caci unele dintre ele au proprietati curative incredibil de puternice, conform Prevention:

Turmericul amelioreaza durerile provocate de artrita

Turmericul contine curcumina, care are efect antiinflamator, reducand astfel durerea si umflaturile provocate de artrita. In afara de asta, previne cancerul de colon si boala Alzheimer.

Conform unui studiu din 2006 condus de specialistii de la Johns Hopkins University School of Medicine, curcumina micsoreaza leziunile precanceroase precum polipii de colon, mai ales daca este luata cu o cantitate mica de quercitina, un antioxidant puternic gasit in ceapa, mere si varza. Numarul polipilor scade cu pana la 60%, iar aceia care raman se micsoreaza cu 50%. Studiile de la UCLA arata ca tot curcumina ajuta si la indepartarea placii cerebrale.

Poti adauga mirodenia de fiecare data cand gatesti, o doza de 400 mg de curcumina de 3 ori pe zi pe zi fiind ideala.

Scortisoara - scade nivelul de zahar din sange

Intr-un studiu recent din Germania, desfasurat pe diabetici de tip 2, s-a demonstrat ca scortisoara reduce cantitatea de zahar din sange cu pana la 10%, dar si colesterolul, micsorandu-se, astfel, riscul de boli de inima. Colesterolul scade cu 13% si trigliceridele cu 23%.

Ia o capsula standardizata cu scortisoara in fiecare zi, dar ai grija sa nu exagerezi, caci ingredientul poate sa devina periculos.

Rozmarinul - scade riscul de cancer

Carnea prajita, fripta, devine un potential pericol, fiind cancerigena, asa ca trebuie sa faci ceva pentru a contracara acest efect. Extractul de rozmarin te poate ajuta in acest sens, putand fi amestecat cu carnea inainte ca aceasta sa fie gatita, dupa cum sugereaza cercetatorii de la Universitatea din Kansas.

Rozmarinul contine carnosol si acid rozmarinic, doi antioxidanti puternici care ajuta la distrucerea factorilor cancerosi.

Acestia au chiar puterea de a opri cresterea tumorilor, dupa cum s-a vazut in urma studiilor efectuate pe animale.

Integral pe ziare.com

Foto: wakeup-world.com

     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii