A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1714073654.734.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Ministerul Educatiei: Abonamentele elevilor navetisti se deconteaza integral, incepand din 23 noiembrie
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
07-12-2016, ora 09:51

Ministerul Educatiei: Abonamentele elevilor navetisti se deconteaza integral, incepand din 23 noiembrie

Articol de Cristian Amariei
Decontarea integrala a abonamentelor emise de operatorii de transport rutier pentru elevii care nu pot fi scolarizati in localitatea de domiciliu se aplica incepand cu 23 noiembrie, data publicarii in Monitorul Oficial si implicit a intrarii in vigoare a noilor prevederi legislative, a precizat marti MENCS intr-un comunicat remis presei.

Potrivit sursei citate, tarifele maxime pentru abonamentele acordate elevilor pot varia de la 10 lei (fara TVA) pentru distanta minima de trei kilometri la 174 de lei (fara TVA) pentru distanta maxima de 50 de kilometri.

"Abonamentul se emite si deconteaza pe distanta dintre localitatea de domiciliu a elevului si localitatea in care se afla unitatea de invatamant. Decontarea abonamentelor pentru elevii care nu pot fi scolarizati in localitatea de domiciliu se face pe baza urmatorului calendar: intre 1 si 4 ale lunii curente, elevii depun abonamentele emise pentru luna precedenta, intre 5 si 8 ale lunii curente, conducatorul unitatii de invatamant transmite datele la inspectoratul scolar judetean, iar intre 9 si 10 ale lunii curente, inspectoratul scolar judetean transmite datele catre Ministerul Educatiei Nationale si Cercetarii stiintifice. Ulterior, Ministerul Educatiei vireaza fondurile necesare efectuarii platilor", explica MENCS.

Unitatile de invatamant deconteaza doar abonamente lunare, nu bilete emise zilnic in contul unui abonament, si numai pentru perioada cursurilor, nu si a vacantelor, se subliniaza in comunicat.

"Inspectoratele scolare judetene vor aduce la cunostinta reprezentantilor unitatilor de invatamant, a parintilor si elevilor navetisti ca abonamentele emise la un pret care depaseste tariful prevazut de HG 863/2016 constituie contraventie a operatorilor de transport. Pentru aplicarea si respectarea prevederilor HG 863/2016, inspectoratele scolare judetene vor colabora cu Agentia Teritoriala a Autoritatii Rutiere Romane, prefecturi si consilii judetene. Tarifele maxime pentru abonamentele de transport scolar sunt valabile pana la 1 septembrie 2017. Ulterior, autoritatile competente in domeniu vor efectua o analiza amanuntita in vederea actualizarii de Guvern a nivelului tarifelor in functie de noile costuri ale companiilor de transport", informeaza sursa citata.

Conform datelor existente la nivelul MENCS, in anul scolar 2015-2016, peste 125.000 de elevi au facut naveta zilnic folosind transportul rutier pentru a ajunge la cursuri.

Sursa: agerpres.ro
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii