A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1713992182.1933.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Militarii nu vor mai primi bani de chirie, ci direct case. Ministrul Apararii spune ca e mai logic asa
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

POLITIC
30-11-2016, ora 09:55

Militarii nu vor mai primi bani de chirie, ci direct case. Ministrul Apararii spune ca e mai logic asa

Articol de Cristian Amariei
Statul va inlocui treptat compensarea chiriilor pentru militari si le va pune la dispozitie locuinte de serviciu. Pana la finalul anului urmeaza sa fie cumparate 158 de astfel de locuinte, a anuntat ministrul Apararii, Mihnea Motoc.

Motoc a declarat, intr-un interviu acordat agentiei Mediafax, ca in urma discutiilor cu specialistii din Ministerul Apararii s-a luat decizia punerii la dispozitie a unor locuinte de serviciu pentru militari si ca masura urmeaza sa inlocuiasca treptat compensarea chiriilor.

"Am gandit ca este mai logic, mai productiv si mai bine pentru bugetul nostru sa lansam un proces de inlocuire treptata a compensarii chiriilor cu punerea la dispozitie a unor locuinte de serviciu pentru militarii nostri. Este un element esential in cadrul a ceea ce numim calitatea vietii pentru personalul militar si deopotriva un element important pentru atractivitatea profesiei militare, posibilitatea de a avea astfel de locuinte.

Incepem anul acesta cu un pilot, cu o achizitie a unui numar mai limitat de locuinte. Cred ca esential este sa lansam procesul, sa aratam ca este fezabil, urmand ca pe o plaja de circa 10 ani sa ajungem la inlocuirea completa a resurselor destinate compensarii chiriilor prin construirea unui portofoliu suficient de locuinte la dispozitia cadrelor noastre", a declarat ministrul Apararii.

Pana la sfarsitul anului, ministerul doreste sa cumpere 158 de locuinte pentru militari, pe viitor existand posibilitatea construirii unor astfel de unitati.

"Anul acesta ne propusesem achizitionarea a 250 de unitati locative. Planurile noastre au fost un pic schimbate de realitatea de pe piata, dar suntem in masura sa lansam un numar de 158 de asemenea unitati. Pentru inceput in sase garnizoane, in Bucuresti, Focsani, Iasi, Buzau, Pitesti si Craiova.

Din aceste 158 de unitati, 100 sunt in Bucuresti. Nu este un numar foarte mare, dar este un inceput. In plus fata de aceasta abordare pe care am mentionat-o, pe parcurs vom putea proceda la dobandirea de locuinte noi inclusiv prin constructie", a mai spus Mihnea Motoc.

Totodata, ministrul Apararii a afirmat ca se doreste dezvoltarea de baze militare cu facilitati sociale integrate in Romania, care sa permita autonomia deplina pentru militarii care vor locui acolo.

"Avem posibilitatea sa valorificam o expertiza si un potential de proiectare care exista la nivelul institutiei noastre si de asemenea in aceeasi categorie de preocupari intra si ideea de a incepe sa dezvoltam baze militare cu facilitati sociale integrate, cum vedem in alte armate, in primul rand la americani, care au foarte bine pus la punct acest concept si speram sa putem sa lansam cat de curand un prim astfel de proiect de baze militare cu toate facilitatile care sa permita autonomie deplina pentru militarii aflati in aceste baze si pentru familiile lor", a aratat Motoc.

Sursa: ziare.com
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii