ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
30-01-2015, ora 10:27

Mihail Gorbaciov, anunt infiorator: ''Razboiul rece'' este declarat si risca sa degenereze in conflict armat

Articol de Cristian Amariei
Un ''nou razboi rece'' intre Rusia si SUA a fost declarat si ar putea degenera intr-un conflict armat, a estimat joi primul si ultimul presedinte al Uniunii Sovietice, Mihail Gorbaciov, relateaza AFP si Interfax.

Pentru Gorbaciov, ''razboiul rece'' este declarat si risca sa degenereze in conflict armat.

''Astazi nu se vorbeste decat de sanctiuni ale Americii si Uniunii Europene impotriva Rusiei. Oare si-au pierdut complet capul? America in genere 's-a ratacit in jungla' si ne trage si pe noi'', a deplans Gorbaciov noile amenintari cu sanctiuni din partea Occidentului ca urmare a escaladarii ostilitatilor in estul Ucrainei.

''Daca ar fi sa spunem lucrurilor pe nume, ea (America) ne-a angrenat deja intr-un 'nou razboi rece', incercand sa puna in aplicare in mod deschis ideea sa geniala de a triumfa mereu'', a criticat Washingtonul fostul conducator sovietic in varsta de 83 de an.

''Unde toate acestea ne vor duce? Razboiul rece a fost deja declarat. si mai departe? Eu nu sunt in masura sa declar astazi cu certitudine ca razboiul rece nu se va transforma intr-un adevarat razboi. Ma tem ca ei (americanii) ar putea risca'', a afirmat parintele ''perestroika'', apreciat in Occident pentru rolul sau in caderea zidului Berlinului in 1989.

Aceste declaratii alarmiste din partea lui Mihail Gorbaciov intervin pe fondul crizei ucrainene si al deteriorarii relatiilor intre Rusia si Occident la un nivel fara precedent dupa caderea URSS in 1991.

Gorbaciov a salutat anterior alipirea Crimeii la Rusia, deoarece, astfel, in opinia sa, a fost corectata o greseala din perioada URSS, scrie Interfax. in acelasi timp, el a condamnat sanctiunile occidentale impotriva Rusiei.

Anul trecut, Gorbaciov facuse apel la presedintii Rusiei, Vladimir Putin, si SUA, Barack Obama sa initieze negocieri cu privire la Ucraina pentru solutionarea pasnica a conflictului.

Dupa anexarea peninsulei Crimeea de catre Rusia si declansarea in aprilie trecut a unui conflict care a facut peste de 5.000 de morti in partea de est a Ucrainei, Washingtonul si Bruxellesul au adoptat mai multe etape de sanctiuni economice impotriva Moscovei.

Washingtonul a amenintat miercuri cu noi sanctiuni Rusia, afirmand ca pretul de platit va ''continua sa creasca'' daca Moscova nu inceteaza sa-i mai sprijine pe rebelii prorusi din estul Ucrainei.

Sursa: rtv.net
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii