ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
15-01-2016, ora 12:01

Meteorologii anunta ninsori, ploi si vant puternic, vineri, in toata tara. Prognoza pentru sfarsitul de saptamana

Articol de Cristian Amariei
Ziua de vineri ne-aduce precipitatii mai consistente in jumatatea vestica a tarii si vant nervos la munte, in sud-vest si in est. Maximele termice ajung in intervalul 1...9 grade.

Administratia Nationala de Meteorologie a emis o informare meteo de racire accentuata a vremii, ninsori si intensificari ale vantului, valabila pe durata zilei de vineri, la nivelul intregii tari.

Potrivit meteorologilor, in data de 15 ianuarie, in intervalul orar 8:00 - 22:00, in jumatatea de vest a tarii vor fi precipitatii pe arii extinse, in general moderate cantitativ, urmand a se cumula local 15 - 20 l/mp.

In zonele montane si submontane va ninge si se va depune strat de zapada, mai consistent indeosebi in Muntii Banatului. In Maramures si in Transilvania vor predomina ninsorile, iar in Crisana, Banat si Oltenia se vor semnala precipitatii sub forma de ploaie, lapovita si ninsoare.

Vantul va avea intensificari la munte, cu viteze ce vor depasi, pe crestele inalte, 70 - 80 km/h la rafala, viscolind sau spulberand zapada, dar si in sud-vestul teritoriului la inceputul zilei si local si temporar in regiunile estice si sud-estice, cu rafale de 50 - 60 km/h.

Meteorologii precizeaza ca, incepand din noaptea de sambata spre duminica (16/17 ianuarie), vremea se va inrautati in sudul si sud-estul tarii, unde aria ninsorilor se va extinde, iar vantul se va intensifica, urmand ca, in functie de evolutia si intensitatea fenomenelor, sa publice noi mesaje atentionari.

Cum va fi vremea in zilele urmatoare:

Sambata se anunta precipitatii peste tot. Seara si noaptea in sud si in sud-est vor fi ninsori mai abundente si vantul va sufla cu putere. Duminica se raceste si va ninge pe arii extinse în sudul, centrul si estul tarii si local in rest. Vantul va avea intensificari peste tot, cu viteze de peste 70 Km/h la munte, in est si sud-est. Luni se face si mai frig, iar in jumatatea estica mai vin cateva ninsori slabe.

Sursa: stirileprotv.ro
     
Tag-uri: prognoza, meteo, ninsori
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (1)  
marian,  15.01.2016 14:35

Cea mai solicitata oferta de lucru online! Suntem in plina ascensiune si suntem cei mai cautati! Oferim celor interesati posibilitatea unei colaborari online, part-time, la domiciliu, cu castiguri asigurate prin contract de comision. Cerem: cunostinte minime de navigare pe internet, de lucru cu fisiere pdf si word, de folosire a emailului. Sunt necesare calculator si conexiune la internet. Asiguram instruire gratuita si pas cu pas. Numai persoanele foarte serioase sunt asteptate sa ceara detalii la adresa de email: mariannicolae96@yahoo.com

   
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii