ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

POLITIC
21-10-2016, ora 15:18

Merkel le-a interzis ministrilor sa mai stea de vorba cu britanicii: Vor fi negocieri dure si prea multa prietenie strica

Articol de Madalina Irimia
Cancelarul Angela Merkel le-a cerut ministrilor germani sa nu mai discute despre iesirea Marii Britanii din UE cu omologii lor din regat, semn ca se pregateste de niste negocieri cat se poate de dure cu britanicii.

De asemenea, trimisii Londrei sunt primiti la Berlin, dar li se spune foarte politicos ca nu li se vor face favoruri si trebuie sa astepte negocierile oficiale dintre Germania si Marea Britanie, informeaza agentia Bloomberg

Pozitia dura adoptata de Germania arata ca Angela Merkel pare decisa sa pastreze un front comun al tarilor membre UE in fata Marii Britanii, chiar daca acest lucru poate deteriora serios relatiile comerciale dintre cele doua mari economii europene.

In acelasi timp, izolarea pe care Merkel o impune Regatului Unit in aceasta perioada arata si cat de amarnic s-au inselat analistii care sperau ca Brexit sa se desfasoare sub forma unei suete amicale, atata vreme cat Londra avea sa promita Berlinului ca va cumpara in continuare produse germane.

Cancelarul german i-a chemat la raport si pe sefii companiilor din industria auto si farmaceutica, doua sectoare expuse masiv pe piata din Regatul Unit, de teama ca Londra i-ar putea lua-o inainte in atragerea acestora de partea britanica.

"Negocierile vor deveni extrem de complicate, daca fiecare ajunge sa faca ce vrea", le-a explicat Merkel industriasilor prezenti la intalnire.

Din acest punct de vedere, relatia din cancelarul german si reprezentantii marilor companii din tara are antecedente in acceptarea unor conditii de criza, asa cum s-a intamplat si in stabilirea sanctiunilor economice impotriva Rusiei.

In ceea ce priveste parlamentul german, acesta are doar un rol consultativ in ceea ce priveste modul in care se deruleaza discutiile si negocierile pe tema iesirii Marii Britanii din UE.

"Nu este vorba de a-i pedepsi neaparat pe britanici, dar nu este vorba nici despre a le acorda favoruri", a comentat David McAllister, un europarlamentar britanic din grupul Crestin Democrat din care face parte si partidul lui Merkel.

Intr-adevar, pozitia cancelarului german este justificata de nevoia de a pastra unitatea in randul celorlate 27 de tari membre ale blocului comunitar, iar comentaiile facute de purtatorul de cuvant al Angelei Merkel demonstreaza clar acest lucru.

"Cancelarul a insistat asupra unui mesaj principal in ultimele luni: includerea deplina in piata unica europeana inseamna pentru tara care doreste acest lucru si acceptarea libertatii de miscare in interiorul Europei", a explicat Steffen Seibert, seful departamentului de comunicare al Angelei Merkel.

Sursa: business24.ro
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (1)  
CharlesLof,  06.06.2017 11:35

wh0cd958324 sildenafil baclofen buy tenormin buy sildenafil

   
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii