ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
10-01-2016, ora 10:51

Merkel intoarce foaia: legi mai dure pentru imigranti. Noile reguli privind expulzarea

Articol de Madalina Irimia
Cancelarul german Angela Merkel a propus, sambata, o legislatie mai dura in privinta solicitantilor de azil, dupa sirul de agresiuni sexuale si furturi inregistrate in noaptea de Revelion in Koln, savarsite, in mare parte, de imigrantii arabi. Acestia ar urma sa-si piarda dreptul de sedere daca sunt condamnati pentru infractiuni, chiar si cu suspendare.

Merkel a declarat ca propunerea, care va fi discutata cu coalitia si va avea nevoie de aprobarea parlamentului, va ajuta Germania sa deporteze rapid agresorii recidivisti. „Este important ca acolo unde legea nu mai este de ajuns, aceasta sa fie modificata. Este in interesul cetatenilor germani, dar si al refugiatilor de aici”, a declarat Merkel, in fata membrilor de partid adunati la Mainz.

„Daca oamenii actioneaza contrar legii... trebuie sa suporte consecintele”, a spus Merkel.

Din randul celor 31 de suspecti retinuti temporar pentru a da explicatii cu privire la evenimentele din seara de Revelion, cand mai multe femei au sustinut ca au fost agresate sexual de grupuri de imigranti pe strazile din Koln, 18 sunt solicitanti de azil.

Vineri, seful politiei din Koln a demisionat, in urma criticilor legate de modul in care a gestionat situatia tensionata din oras.

Merkel a declarat ca autoritatile locale nu trebuie sa pastreze informatiile, ci sa le faca publice, pentru a clarifica situatia.

„Totul trebuie pus pe masa”, a declarat Merkel.

Propunerea lui Merkel vizeaza sporirea atributiilor politiei, care va putea realiza mai usor verificari ale documentelor si vor putea expulza strainii care vor azil, dar au fost condamnati pentru diverse infractiuni.

„Agresorii recidivisti, de exemplu, cei care fura sau ataca femei, vor suporta rigorile legii”, a declarat Merkel.

Merkel a refuzat in repetate randuri sa limiteze numarul imigrantilor care vin in Germania, dar propunerea CDU arata ca „o continuare a fluxului curent va „sufoca” statul si societatea, chiar si intr-o tara precum Germania, pe termen lung”, informeaza abcnews.go.com, care citeaza dpa news.

Pana in prezent 379 de femei au depus plangeri cu privire la agresiuni sexuale suferite in noaptea de Revelion. Dintre cei 32 de suspecti identificati, 22 sunt solicitanti de azil.

Continuarea pe gandul.info
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (1)  
PAULA,  10.01.2016 13:32

MUNCA LA DOMICILIU Lumea se schimba, iar cei care vor castiga vor fi numai cei care se adapteaza la nou! Incepe si tu imediat si GRATUIT un curs online de 12 lectii extrem de interesante, care te invata rapid cum poti castiga bani folosind internetul. Domeniul de munca este publicitate online pentru piata americana de carti electronice. Asiguram suport si logistica in desfasurarea activitatii. Lucrati pe internet de oriunde doriti dumneavoastra. Se lucreaza part-time sau full-time, la alegere. Programul de lucru este flexibil. Plata este garantata prin contract legal. Cerem cunostinte minime de operare pe internet, de lucru cu fisiere word si pdf si navigare online. Cand doresti cu cea mai mare seriozitate detaliile afacerii, cere informatii la adresa de email gildabrunhilda@gmail.com

   
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii