ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
07-12-2016, ora 16:02

Merkel a promis ca va expulza mai multi refugiati si nu va creste impozitele. „Afluxul masiv de anul trecut nu se mai repeta”

Articol de Madalina Irimia
Angela Merkel a promis marti, la deschiderea Congresului Uniunii Crestin-Democrate ca va expulza mai multi migranti care nu au primit azil si ca nu va creste deloc impozitele in urmatorii patru ani, unele taxe urmand chiar sa fie reduse.

Cancelarul german Angela Merkel a promis marti, la deschiderea Congresului Uniunii Crestin-Democrate - in cursul caruia i se va oficializa candidatura pentru al patrulea mandat de cancelar - ca va expulza mai multi migranti care nu au primit azil si ca nu va creste deloc impozitele in urmatorii patru ani, unele taxe urmand chiar sa fie reduse, relateaza agentiile internationale de presa.

"Excludem total orice crestere de impozite si o spunem clar", se arata in documentul pe care conducerea CDU l-a definitivat luni seara. "Daca cineva, inclusiv un bolnav, reuseste sa treaca prin dificila calatorie prin Mediterana si Balcani, dar nu are perspective de a fi primit aici legal ca refugiat, trebuie sa fie posibila repatrierea sa cu avionul cateva ore mai tarziu", a declarat apoi vicepresedintele partidului, Thomas Strobl.

"Nu toti refugiatii pot ramane" in Germania, iar afluxul masiv de anul trecut, cand circa un milion de migranti au intrat in Germania, nu se se va mai repeta, a confirmat marti Angela Merkel in discursul de deschidere a Congresului. Ea s-a pronuntat in acelasi context pentru interzicerea burka, valul islamic integral, "acolo unde este posibil din punct de vedere legal", apel dupa care au urmat aplauze frenetice ale delegatilor participanti la Congresul ce se desfasoara marti si miercuri la Essen.

Sefa guvernului de la Berlin a cerut sustinerea CDU si unitate interna in partid pentru a obtine un nou mandat de cancelar la scrutinul din septembrie 2017, scrutin despre care a avertizat ca va fi diferit de toate cele desfasurate in perioada post-reunificare, mai ales din cauza cresterii popularitatii partidului nationalist Alternativa pentru Germania (AfD) ca efect al politicii usilor deschise fata de migranti.

Aceasta politica este contestata si de Uniunea Crestin-Sociala (CSU), ramura bavareza a CDU, astfel ca declaratiile Angelei Merkel vin si in intampinarea rezervelor acestui partid, desi ea refuza in continuare solicitarea CDU de a plafona la cel mult 200.000 pe an numarul cererilor de azil aprobate.

La capitolul economic, Angela Merkel a insistat in discursul ei ca nu va creste impozitele in urmatorii patru ani si a pledat de asemenea in favoarea unor masuri care sa determine companiile multinationale sa nu se mai sustraga platii taxelor prin diferite montaje financiare la care acestea apeleaza.

Dupa ce si-a terminat discursul, Angela Merkel a fost aplaudata timp de 11 minute. Cei 1.000 de delegati urmeaza sa valideze prin vot candidatura ei pentru un nou mandat de cancelar, singura necunoscuta fiind procentul voturilor favorabile, care la Congresul din anul 2014 a fost de 96,7%.

Sursa: stirileprotv.ro
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii