ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SANATATE
29-03-2014, ora 15:00

Medicii de familie ar putea fi recompensati pentru cazurile de cancer depistate in faza incipienta

Articol de Cristian Amariei

Medicii de familie ar putea fi recompensati pentru cazurile de cancer depistate de catre acestia in faza incipienta, a declarat ministrul Sanatatii, Nicolae Banicioiu.

"Incercam in aceste discutii cu medicii de familie sa-i luam parteneri si pentru orice pacient descoperit in stadiu incipient cu o asemenea afectiune acei medici sa fie compensati. Plata se va face pe rezultat, pe cazurile incipiente detectate", a precizat Nicolae Banicioiu la Forumul Pacientilor.

Potrivit acestuia, marea problema in Romania este ca pacientii sunt descoperiti cu cancer in stadii avansate, lucru care face boala greu tratabila dar si costisitoare.

Referindu-se la medicii rezidenti, ministrul a spus ca in urmatoarele doua zile se vor finaliza platile si pentru luna februarie pentru bursele acestora.

Ministrul a mai anuntat ca in scurt timp va da o directiva catre toate spitalele, astfel incat acestea sa asigure rampe de acces pentru pacientii care au nevoie de acestea.

"Unele spitale au realizat acest lucru, dar le vom controla pe toate", a spus Banicioiu.

In ceea ce priveste proiectul de lege privind malpraxisul, ministrul a spus ca acesta este unul foarte important, care trebuia finalizat de mult timp si care, in prezent, este in faza finala.

Sursa: agerpres.ro

Foto: jurnalul.ro

     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii