A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1713965115.8065.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Medicamentul care poate OPRI IMBATRANIREA muschilor
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SANATATE
29-09-2012, ora 08:09

Medicamentul care poate OPRI IMBATRANIREA muschilor

Articol de Madalina Irimia

Cercetatorii britanici si americani susţin ca au creat un medicament care poate „inversa” efectele imbatranirii asupra muschilor, scrie Daily Mail.

Ridicarea greutatilor sau orice alta activitate solicitanta din punct de vedere fizic slabeste muschii, acestia "raspund" si se regenereaza singuri, insa numai pana la o anumita varsta, cand procesul se opreste.

Cercetatorii spun ca au identificat proteina „responsabila” cu incetinirea procesului de reconstructie a muschilor si au reusit sa o contracareze.

Specialistii au inventat un medicament, numit SU5402, care face ca numarul de celule stem din muschi sa ramana constant, nu sa scada de-a lungul timpului, cum se intampla in mod natural, astfel anulandu-se procesul de imbatranire.

Acesta este primul studiu in care a fost scos in evidenta procesul responsabil cu imbatranirea muschilor, ceea ce este extraordinar. Astfel, exista posibilitatea ca intr-o zi sa ‘intinerim’ muschii, iar varsta acestora sa nu mai depinda de varsta corpului”, a declarat dr. Albert Basson, seful cercetarii.

Daily Mail scrie ca, daca va fi comercializat, SU5402 ar putea fi folosit nu numai in prevenirea imbatranirii, ci si in sport, pentru ca ar ajuta la refacerea mai rapida a sportivilor accidentati.

Sursa: gandul.info

foto: newsyahoo-reformata.blogspot.com

     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii