Acum: 3 °C
Astazi:
Max: 6 °C
Min: 1 °C
Maine:
Max: 6 °C
Min: -2 °C
STIRI NATIONALE & EXTERNE
Marirea taxelor in sistemul medical nu ar fi benefica, sustin reprezentantii producatorilor de medicamente
Articol de Madalina IrimiaO marire a taxelor in sistemul medical in conditiile crizei economice actuale nu ar fi benefica, sustin reprezentantii Asociatiei Romane a Producatorilor Internationali de Medicamente, ai Asociatiei Producatorilor de Medicamente Generice din Romania si ai Casei Nationale a Asigurarilor de Sanatate (CNAS).
Prezent la dezbaterile "Health Forum 2012", seful serviciului Farmaceutic, Dispozitive si Clawback al CNAS, Florin Lazaroiu, a apreciat ca taxele actuale din sistemul de sanatate sunt "destul de mari" iar o crestere a acestora nu ar reprezenta ceva bun, insa a tinut sa precizeze ca aceasta este opinia sa personala, si nu neaparat si a Casei.
Seful Grupului de Comunicare al Asociatiei Romane a Producatorilor Internationali de Medicamente, Sorin Popescu, a sustinut, in acelasi context, ca "nu ar trebui umblat la taxele din sistemul medical", ci ar fi necesara atragerea banilor in sanatate din sistemul privat si "scoase la lumina" mai multe surse de finantare care exista.
In opinia lui Popescu, in sanatate sunt putini bani, care se cheltuie "prost".
"Economiile mari au reusit sa se dezvolte investind in inovatie. In Romania, din pacate, inovatia s-a oprit acum sase ani, intrucat nu s-au mai introdus pe lista medicamentelor compensate medicamente inovative", a mai spus Popescu.
La randul sau, directorul executiv al Asociatiei Producatorilor de Medicamente Generice din Romania, Laurentiu Mihai, a afirmat ca taxele nu trebuie si nu pot fi crescute. "Nu pot creste taxele. Cresterea acestora in perioada de criza ar fi total nepotrivita", a apreciat Laurentiu Mihai, adaugand ca este foarte bine ca MS incearca stoparea risipei.
Reprezentantul unei firme de asigurari, Claudiu Ungureanu, a considerat ca o solutie benefica pentru sanatate ar fi acordarea unor facilitati fiscale in ceea ce priveste asiguratorii, lucru care ar duce la intoarcerea banilor in sistemul medical si ar permite dezvoltarea serviciilor private.
Potrivit acestuia, o alta cerinta a asiguratorilor este aceea de a avea acces la incheierea contractelor cu unitatile spitalicesti.
Sursa: AGERPRES
Foto: money.ro
Reduceri & Promotii
Vezi Reduceri & PromotiiNewsletter
Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri zilnic via email