ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
17-04-2015, ora 11:58

Marian Vanghelie si Darius Valcov incearca sa scape de arest. Contestatiile, judecate de ICCJ

Articol de Cristian Amariei
Fostul ministru de Finante Darius Valcov va fi prezentat, vineri, la Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ), unde urmeaza sa se judece contestatia sa fata de decizia instantei de a-i respinge o cerere de inlocuire a arestului preventiv cu o masura mai usoara, si anume, arest la domiciliu sau control judiciar. in alt dosar, la sediul ICCJ va fi adus si Marian Vanghelie, care a contestat si el o decizie a magistratilor de prelungire a arestului preventiv cu 30 de zile.

Darius Valcov se afla in arest din 2 aprilie, el fiind acuzat de DNA ca ar fi primit aproximativ doua milioane de euro de la Theodor Berna, administratorul companiei Tehnologica Radion.

In schimbul acestor bani, Darius Valcov, fost primar al municipiului Slatina, ar fi intervenit pe langa factori de decizie in vederea castigarii unor licitatii de catre Tehnologica Radion pentru obiective situate in municipiul Slatina, orasele Scornicesti, Piatra Olt si Draganesti.

Marian Vanghelie a fost arestat preventiv pe 14 martie, intr-un dosar in care este acuzat de DNA de abuz in serviciu, luare de mita si spalare de bani.

Potrivit DNA, Marian Vanghelie l-a ajutat pe omul de afaceri Dumitru Marin sa obtina pentru societatile pe care acesta din urma le controleaza acordarea a numeroase contracte de lucrari publice, contracte in valoare totala de aproximativ doua miliarde de lei. Pentru atribuirea si plata contractelor de executie de lucrari publice, Vanghelie ar fi perceput un "comision" de aproximativ 20% din valoarea contractelor.

Sursa: rtv.net
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii