ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
17-08-2016, ora 14:27

Marea Britanie: Un cleric musulman radical, gasit vinovat de sustinerea organizatiei teroriste Stat Islamic

Articol de Cristian Amariei
Anjem Choudary, unul dintre cei mai influenti clerici musulmani din Marea Britanie, a ost gasit vinovat de sustinerea retelei teroriste Stat Islamic, informeaza Reuters. Multi dintre adeptii clericului au fost implicati in comploturi islamiste din intreaga lume.

Anjem Choudary, in varsta de 49 de ani, si un asociat al sau, Mizanur Rahman (33 de ani) au fost condamnat marti de tribunalul londonez Old Bailey, pentru utilizarea discursurilor online si a mesajelor pentru sustinerea organizatiei teroriste sunnite Stat Islamic, care controleaza portiuni intinse din Irak si Siria.

"Astfel de oameni au fost in afara legii multi ani, dar nimeni din comunitatea serviciilor de informatii nu are dubii privind influenta pe care o au, despre ura pe care au raspandit-o si despre oamenii pe care i-au incurajat sa se alature organizatiilor teroriste", a declarat Dean Haydon, seful Directiei antiterorism a Politiei londoneze.

Procurorii au argumentat ca Anjem Choudary si Mizanur Rahman au promis loialitate "califatului" proclamat de Abu Bakr al-Baghdadi in regiuni din Siria si Irak.

Cei doi, care au respins acuzatiile de terorism, au fost gasiti vinovati in iulie, dar verdictele au fost facute publice marti. Sentintele, de pana la zece ani de inchisoare, vor fi anuntate in septembrie. Fiecare ar putea fi pedepsit cu 10 ani de inchisoare cu executare.

Sursa: hotnews.ro
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii