A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1713584660.8327.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Madridul si Barcelona creeaza o retea de orase pentru a-i ajuta pe imigranti
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
02-09-2015, ora 08:56

Madridul si Barcelona creeaza o retea de orase pentru a-i ajuta pe imigranti

Articol de Madalina Irimia
Madridul a anuntat marti ca se va asocia cu Barcelona pentru a forma o 'retea de orase' cu scopul de a ajuta sutele de mii de imigranti care ajung in Uniunea Europeana, relateaza AFP.

Cele doua orase, conduse de la ultimele alegeri din acest an de consilii municipale de stanga formate din membri ai unor miscari cetatenesti, au criticat modul in care guvernul spaniol gestioneaza criza imigrantilor.

Primaria Barcelonei a precizat ca s-a intalnit cu ONG-uri locale pentru a organiza inregistrarea imigrantilor care ajung in oras si pentru a-i plasa in cadrul 'numeroaselor familii din Barcelona' care s-au oferit 'sa primeasca refugiati'.

"Barcelona intentioneaza sa creeze o retea de orase de refugiu pentru a putea face fata uniti la aceasta criza", a precizat municipalitatea catalana intr-un comunicat.

La randul sau, primaria Madridului a anuntat ca se alatura acestei initiative lansate de Barcelona la 29 august. "Primaria se alatura retelei de orase de primire initiate de Barcelona si va propune in urmatoarele zile mijloace si masuri pentru rezolvarea tragediei refugiatilor", potrivit unui comunicat al municipalitatii madrilene.

Premierul spaniol conservator Mariano Rajoy a anuntat marti ca tara sa, care are o populatie de aproape 47 de milioane de locuitori, va accepta sa primeasca in acest an putin peste 2.700 de refugiati.

El a facut aceasta afirmatie la Berlin, intr-o conferinta de presa comuna cu cancelarul german Angela Merkel, care a precizat ca Germania — tara cu o populatie de 80 de milioane de locuitori — se asteapta sa primeasca 800.000 de solicitanti de azil in aceeasi perioada.

Rajoy s-a declarat totusi dispus sa rediscute numarul de imigranti pe care Spania l-ar putea primi, lasand de inteles ca si-ar putea schimba pozitia.

Potrivit Organizatiei Internationale pentru Migratie, 2.166 de persoane au incercat sa ajunga in Spania pe mare de la inceputul anului si pana la data de 24 august. Vecinii sai mediteraneeni s-au confruntat cu fluxuri record: 157.000 in Grecia si 107.000 in Italia.

Sursa: agerpres.ro
     
Tag-uri: madrid, orase, imigranti
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii