A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1714029783.559.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

MAE: 40 de romani au cerut sprijin consular dupa atacul din Istanbul; o singura persoana a fost ranita usor
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
29-06-2016, ora 15:04

MAE: 40 de romani au cerut sprijin consular dupa atacul din Istanbul; o singura persoana a fost ranita usor

Articol de Cristian Amariei
Ministerul Afacerilor Externe a anuntat, miercuri dimineata, ca un cetatean roman a fost ranit usor, in zona picioarelor, in urma busculadei create pe aeroportul Ataturk, in urma atentatelor.

Comunicatul MAE:

- Pe tot parcursul noptii, echipele consulare constituite la nivelul Consulatului General al Romaniei la Istanbul s-au deplasat la spitalele din localitate pentru a verifica daca printre victime se afla si cetateni romani.
- Cetatenii romani aflati in atentia Consulatului nu sunt raniti, cu exceptia unei persoane care a precizat ca prezinta echimoze la nivelul membrelor inferioare, survenite in urma aglomeratiei provocate de panica. Viata persoanei nu este pusa in pericol, fiind evacuata si cazata la hotel la putin timp dupa producerea exploziilor.
- Consulatul General al Romaniei la Istanbul asigura in permanenta asistenta consulara unui numar de aproximativ 40 de cetateni romani, care au solicitat sprijin, fiindu-le facilitata cazarea la hotelurile din apropierea aeroportului. Totodata, familiile din Romania a peste 20 de cetateni romani aflati in aeroport in momentul deflagratiilor au fost contactate de Consulatul General al Romaniei la Istanbul.
- Consulatul General al Romaniei la Istanbul continua demersurile sustinute pe langa autoritatile turce pentru a verifica existenta vreunui cetatean roman decedat sau ranit si ramane in legatura cu persoanele de cetatenie romana cazate la Istanbul sau aflate in zona libera a aeroportului. Totodata, se depun eforturi pentru identificarea unor solutii cat mai rapide pentru repatrierea cetatenilor romani ale caror zboruri au fost anulate.
- Cetatenii romani precum si rudele acestora au la dispozitie contactele telefonice ale Consulatului General la Istanbul +90 2123583541, +90 2123580516, +90 2123583537, apeluri redirectionate catre Centrul de Contact si Suport al Cetatenilor Romani din Strainatate (CCSCRS) si preluate de catre operatorii Call Center 24/24, precum si telefonul mobil de urgenta al oficiului consular roman de la Istanbul + 90 5335420695. Precizam ca, pe parcursul noptii precedente, Call Center-ul MAE a preluat operativ un numar de 10 apeluri telefonice din partea cetatenilor aflati in aeroportul din Istanbul, asigurandu-le asistenta necesara.

Un grup de romani a ramas blocat aseara in zona libera a aeroportului Ataturk din Istanbul, dupa check in. Oamenii ar fi trebuit sa se intoarca in Romania, dar cursa a fost anulata in urma atentatului.O echipa a Consulatului General al Romaniei a tinut permanent legatura telefonic cu ai nostri. Printre victimele atacului nu se numara si romani, sustin autoritatile.

Cursa companiei Turkish Airlines, programata pentru miezul noptii, adica la aproximativ doua ore dupa atentatul sangeros, a fost anulata. Romanii ce ar fi trebuit sa ajunga la Bucuresti au ramas blocati in zona libera a aeroportului Ataturk. Consulatul General al Romaniei la Istanbul a instaurat imediat celula de criza. Iar o echipa a fost trimisa in zona pentru a-i prelua pe ai nostri.

Fostul premier al Romaniei, Victor Ponta, era in apropierea aeroportului cand s-a declansat iadul. "Este un avion care a plecat la 21:45 din Bucuresti si care a aterizat si probabil ca romanii din acel avion, sper sa fie toti bine. Sa fie cu toti in siguranta. Eu urma sa plec cu cursa de 12 noaptea, cum cu siguranta sunt peste 100 de romani care urmau sa fie in acea cursa. N-am apucat sa ajung la aeroport, m-au intors din drum."

Deocamdata, potrivit autoritatilor de la noi, printre victime nu se afla cetateni romani. "Este activat un call center pentru cetatenii care vor sa afle de rudele lor. Au fost 6 apeluri la acest call center, nicio victima pana in acest moment."

Sursa: stirileprot.ro
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii