A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1713951065.4909.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Lotul Romaniei de kaiac canoe, prins dopat. „Este o tragedie pentru sport”
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SPORT
28-05-2016, ora 12:04

Lotul Romaniei de kaiac canoe, prins dopat. „Este o tragedie pentru sport”

Articol de Cristian Amariei
Lotul Romaniei de kaiac canoe a fost depistat pozitiv cu meldonium.

Este vorba nu numai de componentii celor patru barci care ar fi urmat sa reprezinte Romania la Jocurile Olimpice de la Rio, ci de toti componentii loturilor feminine si masculine de seniori, potrivit TVR. Pe langa canotori, a fost depistata pozitiv si atleta Daniela Stanciu, calificata la JO 2016 la saritura in inaltime.

Secretarul general al COSR, Ioan Dobrescu, a declarat ca vestea reprezinta o veritabila "tragedie" si ca va fi demarata o ancheta in regim de urgenta pentru a se afla cum au ajuns sportivii in posesia medicamentului interzis.

"In afara celor doi prinsi anterior, mai sunt alti 7 sportivi calificati la Rio din lotul de kaiac canoe care au fost depistati pozitiv cu meldonium. Este o tragedie pentru sport si o veste dezarmanta. Vom demara o ancheta, pentru ca noi credem ca sunt oameni din anturajul sportivilor care le furnizeaza acest medicament", a declarat Ioan Dobrescu, citat de TVR.

Leonid Carp (caiac simplu si caiac dublu), Andrei Stefan Strat (canoe dublu), Elena Meroniac(kaiac dublu) si echipajul de canoe 4 format din Traian Neagu, Catalin Turceag, Daniel Burciu si Petrus Gavrila sunt sportivii care au picat controlul anti-doping. Cu totii obtinusera calificari la Jocurile Olimpice 2016, dar le-au pierdut, dupa acest moment.

In aprilie, atletele Eva Tofalvi si Mirela Lavric au fost depistate pozitiv la meldonium. De asemenea, pe 13 mai, atletii Mihai Donisan si Claudia Stef in varsta de 27, respectiv 38 de ani, concurenti la probele de sarituri in inaltime si mars, si calificati la Jocurile Olimpice de la Rio, au fost depistati pozitiv cu substanta interzisa la inceputul acestui an de catre WADA. Mihai Donisan a obtinut calificarea la Rio dupa ce, in 2015 a avut o saritura de 2.29 metri. Claudia Stef nu este la prima isprava de acest fel din cariera. A mai fost gasita dopata in anul 2000 si a ratat astfel participarea la Jocurile Olimpice de la Atena.

Meldonium este un remediu cardioprotector, normalizeaza metabolismul miocardului. Mecanismul de actiune determina multiplele lui efecte farmacologice: creste capacitatea de munca, reduce simptomele suprasolicitarii fizice si intelectuale, activeaza imunitatea tisulara. in plus, meldoniumull poseda actiune tonizanta asupra sistemului nervos central.

Sursa: gandul.info
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii