ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

POLITIC
27-06-2016, ora 09:45

Liviu Dragnea: „Daca Iohannis vine cu alta propunere de premier, mergem la anticipate”

Articol de Cristian Amariei
Presedintele PSD Liviu Dragnea a declarat, duminica seara, la Romania TV, ca in cazul in care PSD castiga alegerile parlamentare va merge la Klaus Iohannis cu o propunere de premier. Daca presedintele tarii va respinge propunerea, social-democratii vor organiza alegeri anticipate.

"Impunerea unui premier de catre presedinte este imposibila. Daca vom castiga alegerile parlamentare si vom reusi sa facem o majoritate, acea majoritate va merge la Cotroceni cu o propunere de prim-ministru. Daca va veni cu o alta propunere o vom pica in Parlament si vom merge din nou cu propunerea noastra. Si daca veni cu o alta propunere, vom merge la anticipate. Asa este corect si constitutional", a declarat presedintele PSD, la Romania TV.

Liviu Dragnea spera ca presedintele Iohannis sa ramana "la fel de constitutional" si sa tina cont de propunerea PSD-ului, in cazul in care va reusi sa obtina majoritate parlamentara in toamna.

"Dupa alegeri, partidele si Parlamentul se intalnesc, reusesc sa faca o majoritate, se duc cu propunere la Cotroceni si presedintele ia act de asta, nu poate sa nu tina cont. Sper ca presedintele Iohannis sa ramana in continuare la fel de constitutional asa cum a spus ca vrea sa fie. Nu este o declaratie razboinica, am discutat asta in partid. Asa este corect. Cu toate riscurile", a mai precizat Dragnea.

"Nu se va ajunge la suspendarea presedintelui. Nu avem intentia asta. Nu este vorba de frica ci de niste responsabilitati pe care ni le asumam", a conchis Liviu Dragnea.

Sursa: rtv.net
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii