ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SANATATE
25-01-2013, ora 14:06

Lista alimentelor care nu ar trebui sa lipseasca din regimul de iarna

Articol de Madalina Irimia

Organismul are nevoie de un regim special pentru fiecare anotimp, sunt de parere medicii nutritionisti. Temperatura exterioara a corpului uman este scazuta iarna, cand zilele sunt scurte, iar noptile lungi. In plus, faptul ca in aceasta perioada activitatea fizica in aer liber este minima si trecerea de la caldura din case la frigul de afara solicita organismul, duc la cresterea riscului de imbolnavire.

Petrecerea timpului in spatii inchise favorizeaza ‘rontaiala’ si excesul de calorii”, a declaratdr. Mihaela Bilic, medic nutritionist si autoarea cartii „Sanatatea are gust”.

Specialista spune ca exista o serie de alimente care ajuta atat la intarirea sistemului imunitar, cat si la prevenirea aparitiei kilogramelor in plus. gandul a realizat o lista de alimente care nu ar trebui sa lipseasca din dieta in perioada sezonului rece.

- Carnea de porc ocupa un loc principal in regimul sezonul rece. „Este un aliment cu inalta valoare biologica, contine toti aminoacizii esentiali, care nu pot fi sintetizati de organism, cu rol in formarea anticorpilor, reglarea metabolismului si functionarea optima a sistemului nervos”, a explicat medicul nutritionist.

Integral pe gandul.info

Foto: a1.ro

     
Tag-uri: alimente, iarna, sanatate
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii