A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1713447096.6563.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Lipsa somnului are aceleasi efecte asupra creierului precum alcoolul
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
28-06-2016, ora 10:30

Lipsa somnului are aceleasi efecte asupra creierului precum alcoolul

Articol de Madalina Irimia
Poate te intrebi de ce atunci cand ai dormit prea putin ai acea senzatie usor euforica, iti vine sa razi din orice si arati de parca ai fi petrecut toata seara in oras.

Nu sunt deloc intamplatoare aceste stari pe care le ai atunci cand nu ai dormit suficient. Cercetatorii britanici de la Universitatea Oxford au descoperit faptul ca lipsa somnului are aceleasi simptome precum consumul de alcool.

Multi dintre noi nu reusesc sa doarma suficient si se multumesc cu sase sau sapte ore de somn, in loc de cele 8 recomandate de medici, pentru ca organismul nostru sa functioneze normal.

Studiul realizat de o echipa de oameni de stiinta de la Universitatea Oxford, dar si din cadrul Societatii pentru Sanatate Publica din Regat, au adus la lumina o serie de riscuri la care este expus organismul nostru atunci cand nu dormim suficient. Din aceasta cauza, oamenii sunt predispusi la boli precum cancer, boli cardiovasculare, boli mintale sau obezitate.

Iar efectele demonstrate de acestia sunt asemanatoare celor pe care le are consumul de alcool. Asadar, concluziile studiului arata ca un adult care nu a dormit 17 ore sufera aceleasi simptome ca atunci cand ar avea 0,05 la suta alcool in sange. Ceea ce ar putea insemna ca o persoana aflata in aceasta situatie devine un pericol in trafic.

La 24 de ore fara somn, insa echivalentul cantitatii de alcool in sange creste pana la 0,1 la suta. Asadar, o noapte fara somn este similara unei nopti in care ai baut doua sau trei beri, sustin expertii.

Ai probleme cu somnul? Iata cateva trucuri care te vor ajuta sa dormi!

Nu mai sta la calculator

Studiile arata ca timpul petrecut la calculator ne imbolnaveste si ne scurteaza viata. Cu atat mai mult cu cat nu il opresti decat inainte sa te bagi in pat. Medicii recomanda ca orice aparat sa fie oprit cu o ora inainte sa mergi la somn.

Sportul

Exercitiile fizice nu te ajuta doar sa slabesti. Iti dau un tonus bun, te binedispun si te ajuta sa adormi mai repede. Pe langa acest lucru, ai parte de un somn continuu, deci nu te mai agiti peste noapte si te trezesti foarte bine dimineata.

Alimentele

Laptele, bananele, ceaiul de musetel si mierea sunt alimente care te ajuta sa ai un somn odihnitor. Consuma unul dintre aceste alimente cu cateva ore inainte de culcare, ca sa poti dormi ca un bebelus.

Sursa: unica.ro
     
Tag-uri: somn, probleme, alcool
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii