ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
22-07-2016, ora 09:33

Legea care permite renovarea cladirilor istorice aflate in proprietate privata a fost promulgata

Articol de Cristian Amariei
Presedintele Klaus Iohannis a semnat joi decretul de promulgare a legii referitoare la renovarea fatadelor cladirilor istorice, aflate in proprietate privata, cu bani de la primarie, acestia urmand sa fie recuperati in cel mult zece ani.

Administratiile publice locale pot asigura, la cererea proprietarilor, finantarea integrala a lucrarilor in anumite circumstante, sumele urmand sa fie recuperate in cel mult zece ani, potrivit legii. Banii urmeaza sa fie recuperati din fondul de reparatii al asociatiei de proprietari, iar in cazul in care nu vor putea fi recuperati in acest mod primariile pot stabili o taxa pentru cresterea calitatii arhitectural-ambientale a cladirilor, aplicabila doar proprietarilor care beneficiaza de reabilitarea cladirilor in urma inscrierii acestora in programele multianuale.

In cazul in care cladirile reabilitate astfel sunt vandute, primariile recupereaza banii de la noii proprietari.

De asemenea, autoritatile publice locale pot prelua partial sau integral aceste cheltuieli daca respectivele cladiri sunt in "zone protejate si in zone de protectie a monumentelor istorice inscrise in Lista patrimoniului mondial".

Sursa: zf.ro
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii