ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
24-07-2014, ora 10:09

LOVITURA DURA pentru soferi: poti fi amendat cu 5.000 lei daca iei autostopisti

Articol de Cristian Amariei

Soferii care iau in masina persoane care fac autostopul ar putea fi sanctionati cu amenda de pana la 5.000 lei, se precizeaza intr-un proiect de ordonanta lansat ieri in dezbatere publica de Ministerul Transporturilor. Acelasi document a mai fost publicat pe site-ul Ministerului Transporturilor in decembrie 2013 si a suscitat dezbateri aprinse in spatiul public.

Potrivit unui proiect de ordonanta pentru completarea Legii nr. 38/2003 privind transportul in regim de taxi si in regim de inchiriere, lansat ieri in dezbatere publica de Ministerul Transporturilor, transportarea autostopistilor ar putea fi sanctionata cu amenda, scrie AvocatNet.ro.

Mai exact, persoanele fizice sau juridice care efectueaza transport public de persoane cu un autoturism, iar acel transport nu este realizat in regim de taxi sau in regim de inchiriere de catre transportatori autorizati, ar putea fi sanctionate cu o amenda cuprinsa intre 1.000 lei si 5.000 lei.

Concret, soferii care vor transporta autostopisti ar putea primi o amenda de pana la 5000 lei.

Dispozitiile aflate in dezbatere publica au mai fost propuse de Ministerul Transporturilor si in decembrie 2013, insa nici pana in prezent acestea nu au fost aprobate. In aceste conditii, ministerul a republicat proiectul de ordonanta.

Ministerul Transporturilor a initiat proiectul de act normativ din cauza existentei unor practici ilicite in activitatile de transport rutier de persoane prin utilizarea autoturismelor, fapt care afecteaza in mare masura atat transportul local, cat si transportul judetean de persoane, se precizeaza in nota de fundamentare a proiectului.

"Aceste practici ilicite determina efecte negative majore asupra activitatii economice a intreprinderilor autorizate, asupra bugetului de stat prin diminuarea veniturilor incasate ca urmare a neplatii taxelor si impozitelor aferente activitatilor de transport rutier de persoane neautorizate, cat si asupra sigurantei circulatiei rutiere", se arata in documentul citat.

Proiectul poate fi consultat AICI

Foto: jurnalul.ro

     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii