ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
16-04-2015, ora 13:14

LOTERIA BONURILOR FISCALE: Cati romani si-au revendicat premiul in primele doua zile dupa extragere

Articol de Cristian Amariei
Un numar de 4.245 de persoane au depus cereri marti si miercuri, pana la ora 10.00, pentru revendicarea premiilor la loteria bonurilor fiscale, cele mai multe fiind din Iasi, Brasov si Galati, cu o valoare medie a castigului de 236 de lei, termenul de revendicare fiind de 30 de zile de la extragere.

La sediile teritoriale ale administratiei fiscale au fost depuse cereri de catre 4.245 de persoane care au avut bonuri castigatoare la extragerea loteriei fiscale de luni, in a doua zi de Paste, dintre care 709 persoane la Iasi, 651 la Brasov, 568 la Galati, 548 in Bucuresti, 496 - Ploiesti, 490 - Cluj, 413 Timisoara si 370 la Craiova.

Cei care detin unul sau mai multe bonuri fiscale emise la 7 februarie, cu valori intre 6,00 lei si 6,99 lei, se mai pot prezenta in urmatoarele 28 de zile la unitatile ANAF, cu bonurile in original si o copie a actului de identitate, premiile urmand sa fie acordate in maxim trei luni.

La prima extragere organizata pentru loteria bonurilor fiscale valoarea bonurilor fiscale castigatoare, de 6 lei, a fost stabilita printr-o extragere in trei etape: o bila pentru luna emiterii bonului - cifra 2, reprezentand luna februarie, o bila pentru ziua emiterii bonului - 7, urmate de ultima etapa, cu trei bile reprezentand valoarea bonului - cifrele 0, 0, 6.

Pentru extragere au fost luate in considerare bonurile fiscale emise in perioada 2 februarie-28 martie 2015, cu valoarea totala a unui bon intre 1 leu si 999 lei inclusiv, cuprinzand taxa pe valoarea adaugata.
Sunt valabile bonurile fiscale achitate cu cardul, cu bonuri de masa, precum si cele eliberate de casele de schimb valutar sau de firme neplatitoare de TVA.

Fondul total de premii este de 1 milion de lei, care se va imparti in mod egal la numarul total de bonuri castigatoare si validate de ANAF.

Un bon este castigator daca a fost emis de un aparat de marcat electronic fiscal care functioneaza potrivit legislatiei, sunt lizibile informatiile, are valoarea totala exprimata in lei, egala cu valoarea extrasa, a fost emis in ziua extrasa si nu are mentionat niciun cod de inregistrare fiscala al cumparatorului.

Rezultatul extragerii va fi postat pe site-urile Ministerului Finantelor, ANAF si Loteriei Romane pentru o perioada de cel putin 30 de zile, iar castigatorii trebuie sa revedice premiul in maxim 30 de zile.

Premiile pot fi revendicate incepand cu prima zi dupa extragere, pana la data de 13 mai inclusiv, prin depunerea in original a bonului fiscal castigator, alaturi de copia actului de identitate si de o cerere, la orice administratie fiscala din structura ANAF, acest termen reprezentand termen de decadere din dreptul de a revendica premiul. Formularul cererii poate fi obtinut gratuit de la administratia fiscala la care se depune bonul fiscal sau descarcat de pe site-ul www.mfinante.ro.

Castigatorii solicita la Fisc o copie a bonului fiscal pe care il depun, aceasta avand mentiunea "conform cu originalul".

In cererea de revendicare a premiului, castigatorul va completa datele personale de identificare, contul bancar in care doreste virarea banilor si informatii de pe bonul fiscal, precum numarul si valoarea acestuia, data emiterii, numele firmei, codul de identificare fiscala (CIF) si adresa la care este instalata casa de marcat care a emis bonul respectiv.

Sursa: mediafax.ro
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii