ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
21-11-2014, ora 13:31

Klaus Iohannis, validat de CC in functia de presedinte: „Voi fi presedintele care respecta Constitutia in litera si spiritul ei.” Traian Basescu, la ceremonia de validare

Articol de Cristian Amariei
Curtea Constitutionala a adoptat, vineri, hotararile de validare a rezultatului alegerilor prezidentiale si a alegerii lui Klaus Iohannis functia de presedinte al Romaniei, iar la ceremonia solemna de validare au participat presedintele ales si presedintele in functie, Traian Basescu.

Curtea Constitutionala a anuntat, in sedinta solemna, validarea alegerii lui Klaus Iohannis in functia de presedinte, actul de validare a rezultatului alegerilor fiindu-i inmanat presedintelui ales.

Ceremonia a inceput cu intonarea imnului national.

Presedintele Curtii Constitutionale, Augustin Zegrean, a citit actul de validare a rezultatului alegerilor, un exemplar fiindu-i inmanat apoi presedintelui ales.

Presedintele ales, Klaus Iohannis, a declarat, vineri, la ceremonia de validare a rezultatului alegerilor de catre CC, ca va fi presedintele care respecta Constitutia in litera si spiritul ei, el multumind tuturor celor care au votat in 2 si 16 noiembrie.

Anterior, Curtea Constitutionala a adoptat, in unanimitate, doua hotarari, una pentru validarea rezultatului alegerilor prezidentiale, iar cea de a doua pentru validarea alegerii in functia de presedinte a lui Klaus Iohannis.
Conform Legii 370/2004 pentru alegerea presedintelui Romaniei, actul de validare a rezultatului alegerilor se intocmeste in trei exemplare, dintre care unul ramane la Curtea Constitutionala, unul se prezinta Parlamentului, pentru depunerea juramantului prevazut de Constitutie, iar al treilea se inmaneaza candidatului ales.

Sursa: mediafax.ro
Foto: stirileprotv.ro
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii