A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1713293514.9843.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Klaus Iohannis s-a razgandit: Vrea referendum pentru definirea familiei in Constitutie
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

POLITIC
16-11-2016, ora 09:37

Klaus Iohannis s-a razgandit: Vrea referendum pentru definirea familiei in Constitutie

Articol de Madalina Irimia
Presedintele Klaus Iohannis pare sa se fi razgadit in privinta referendumului pentru modificarea Constitutiei, in sensul definirii familiei ca uniune intre un barbat si o femeie. Dupa ce a declarat ca pacea sociala nu poate fi obtinuta prin referendum si a pledat pentru toleranta, seful statului este de acord cu organizarea unei consultari populare in primavara anului viitor.

Presedintele Klaus Iohannis a calificat marti decizia partidelor privind organizarea referendumului pentru revizuirea Constitutiei in ceea ce priveste familia drept una ''inteleapta'', evitand sa se mai pronunte direct asupra nevoii de toleranta, dar ironizand formatiunile politice pe aceasta tema.

"Mi se pare o decizie inteleapta sa se faca un referendum in primavara”, a declarat presedintele, cu referire la intelegerea existenta intre partide si Coalitia pentru Familie.

Intrebat ce se intampla cu toleranta daca toate partidele sunt de acord cu demersul de modificare a Constitutiei, presedintele a dat un raspuns aparent ironic: „Eu asa inteleg. Daca toate partidele doresc sa fie de partea Coalitiei pentru Familie, inseamna ca acolo se promoveaza cel mai bine toleranta.”

ALDE si Coalitia pentru Familie au semnat luni un protocol cu privire la organizarea referendumului national pentru revizuirea Constitutiei referitor la redefinirea notiunii de familie in luna aprilie 2017.

O decizie similara de sustinere a Coalitiei pentru Familie a luat si PNL. "Am cazut de acord ca in legislatura urmatoare initiativa care este astazi in Parlamentul Romaniei trebuie sa se desfasoare, chiar s-a facut si un calcul al timpului in care se poate realiza un referedum si exista o estimare pentru luna aprilie. (…) S-a calculat ca o data cu inceperea noului Legislativ din luna februarie se poate realiza un referendum, solicitarea Coalitiei pentru familie, cele trei milioane de semnaturi, plus aprobarea CCR, (…) in luna aprilie, cu bugetare din partea noului Guvern", a declarat seful de campanie al PNL, Gheorghe Falca.

Surse din PNL au declarat, pentru Mediafax, ca decizia de a sustine initiativa Coalitiei pentru familie, privind modificarea Constitutiei a fost aprobata cu majoritate de voturi, inregistrandu-se doar cinci abtineri.

Pacea sociala nu poate fi niciodata rezultatul unui vot de tip referendum, a declarat presedintele Klaus Iohannis miercuri seara pe tema initiativei de revizuire a Constitutiei ce apartine Coalitiei pentru Familie, adaugand ca ''a fi tolerant nu inseamna a fi tantalau''.

''Cred ca este foarte, foarte important sa avem grija cu aceste initiative. Sigur se poate supune orice la vot, putem sa mergem, stampilam si obtinem un rezultat, insa ceea ce niciodata nu se poate obtine prin vot este pacea sociala. Pacea sociala se poate obtine numai prin compromis, care trebuie facut intre politicieni, intre politic si societate, intre societate si biserica, intre diferitele grupuri din societate. Niciodata pacea sociala nu poate sa fie rezultatul unui vot de tip referendum, ci poate sa fie doar rezultatul unei abordari mature din partea tuturor actorilor importanti din societate. Orice incercare de a impinge echilibrul intr-o parte sau in alta nu rezulta decat intr-o multime de perdanti. De obicei pierd toti, daca pacea sociala in tara se rupe nu exista nici un castigator, exista numai perdanti, din acest motiv am spus ca este foarte important sa fim toleranti'', a explicat Iohannis.

El a insistat ca ''a fi tolerant nu inseamna a fi tantalau''. ''A fi tolerant inseamna a accepta concilient ca sunt altii, alte pareri, alte opinii, dar nu conteaza ca suntem toti romani in cazul acesta, in societatea romaneasca si vrem sa mergem mai departe. Asta inseamna toleranta. Toleranta rezulta din informare, nu din dezinformare'', a conchis presedintele.

Sursa: rtv.net
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii