A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1714056877.1621.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Jogging-ul iti prelungeste viata cu 5-6 ani
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
13-07-2012, ora 03:45

Jogging-ul iti prelungeste viata cu 5-6 ani

Articol de Madalina Irimia

Jogging-ul contribuie la cresterea sperantei de viata, cu 6 ani pentru un barbat si cu 5 ani pentru o femeie.

Jogging-ul este unul dintre sporturile care contribuie la cresterea sperantei de viata, potrivit unui studiu prezentat publicului de MediHelp International.

Cercetatorii englezi au demonstrat ca un program regulat de jogging poate mari speranta de viata cu 6 ani pentru un barbat si cu 5 ani pentru o femeie. Este recomandat ca jogging-ul sa fie practicat o ora - doua ore si jumatate, saptamanal, intr-un ritm lent sau mediu. Daca alergi doua sau trei zile, in fiecare sptamana, este mai mult decat suficient pentru a avea o viata lunga si sanatoasa.

"Este destul de greu sa stii care este ritmul potrivit pentru alergare. Incearca sa faci exercitii intr-un ritm in care respiratia si ritmul inimii sunt accelerate si te simti incalzit. Ar trebui sa poti purta o conversatie in timp ce alergi. La acest nivel de activitate, inima si plamanii sunt stimulate, iar acest lucru te mentine in forma", recomanda Dr. Leon Creaney, specialist in ortopedie si sport la Centrul Musculoskeletal BUPA din Londra.

Studiul a fost realizat cu ajutorul a 1.116 barbati si 762 femei care practica jogging. Acestia au fost comparati cu persoane care nu practica acest sport si au fost rugati sa ofere detalii despre stilul lor de viata, de exemplu, cat timp isi petrec facand jogging si in ce ritm. Au fost urmariti pe o perioada de maximum 35 de ani, iar persoanele care au decedat in timpul studiului au fost inregistrate.

Cercetatorii BUPA ofera si cateva sfaturi importante pentru practicantii de jogging:

- este bine sa iti pregatesti corpul pentru jogging, cu o scurta incalzire;

- alege pantofii potriviti pentru alergat, astfel incat sa poti preveni viitoare accidente;

- treptat mareste distanta pe care o parcugi si timpul in care alergi, dar nu uita sa incluzi suficient timp de repaus, cand te atrenezi;

- este indicat sa te hidratezi, cand faci jogging, pentru a inlocui fluidele pierdute si pentru a preveni oboseala.

Sursa: apropo.ro

Foto: ecomagazin.ro

     
Tag-uri: Jogging, viata, sanatate
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii