A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1713601513.4609.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Iti rozi unghiile sau iti rasucesti parul pe degete? Vezi ce spun despre tine aceste gesturi aparent banale
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
30-03-2015, ora 14:01

Iti rozi unghiile sau iti rasucesti parul pe degete? Vezi ce spun despre tine aceste gesturi aparent banale

Articol de Madalina Irimia
Te numeri printre persoanele care isi rod unghiile sau isi rasucesc parul pe degete? Atunci, nu incerca sa renunti la aceste gesturi. Recomandarea vine din partea cercetatorilor de la Universitatea din Montreal, care au descoperit ca persoanele care au aceste obiceiuri sunt perfectioniste.

Un studiu recent arata ca persoanele care isi rod unghiile sau care isi rasucesc parul pe degete sunt perfectioniste, scrie Huffigton Post. Concluzia a venit in urma unor studii, in care persoanele care isi rodeau unghiile au declarat ca erau tentante sa muste cand erau au fost puse in fata unei situatii de a-si termina la timp o sarcina sau cand se plictiseau.

„Credem ca persoanele cu asemenea obiceiuri repetitive ar putea fi perfectioniste, adica sunt incapabile sa se relaxeze si sa indeplineasca o sarcina fara sa se grabeasca. Sunt, asadar, predispuse la frustrare, nerabdare si lipsa de satisfactie atunci cand nu isi ating scopurile”, a declarat dr. Kieron O’Connor, cel care a condus acest studiu.

Oamenii de stiinta canadieni au analizat comportamentul unui grup de 48 de persoane, dintre care jumatate nu obisnuiau sa isi roada unghiile sau sa se joace cu parul, in timp ce le-a creat diferite conditii menite sa ii frustreze, sa ii plictiseasca, sa ii streseze si sa ii relaxeze.

Pentru a induce o stare de stres, cercetatorii le-au aratat acestora o inregistrare cu prabusirea unui avion, iar pentru a le induce o stare de relaxare au proiectat un video cu valurile marii. Pentru a-i frustra, cercetatorii i-au rugat sa indeplineasca o sarcina despre care le-au spus ca este simpla, dar in realitate nu era, iar pentru a-i plictisi i-au lasat sa astepte intr-o camera, singuri, timp de sase minute.

Participantii au apelat mai des la ticurile descrise mai sus in momentele de plictiseala si de frustrare, decat atunci cand erau relaxati. Pe de alta parte, ei nu si-au ros unghiile atunci cand au fost stresati.

"Acest lucru inseamna ca ticurile nu sunt ‘obiceiuri nervoase’", spun autorii studiului. Rezultatele acestui studiu ar putea duce la imbunatatirea terapiilor pentru presoanele care au astfel de obiceiuri.

Sursa: gandul.info
     
Tag-uri: studiu, obiceiuri, gesturi
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (1)  
mariana,  30.03.2015 20:39

''Mulţi oameni încearcă să mulţumească pe toată lumea şi constată că au ajuns să trăiască viaţa altora. Fii autentic şi urmează visele tale, nu ale altora! O oferta greu de refuzat Te invit sa castigi bani. Hotaresti singur,da sau nu. Citind ce-ti voi trimite, chiar daca nu vei continua, tot vei invata ceva, ceva ce-ti va fi de folos in viitor. Putin curaj si vei vedea cata dreptate am avut. Sigur,imi vei multumi.Incepe chiar acum prin trimiterea textului “INFO” la adresa de email:mariana.mitru@gmail.com

   
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii