ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
14-02-2014, ora 15:00

Iti obosesc ochii in fata computerului? Iata o metoda simpla prin care poti evita aceasta neplacere

Articol de Madalina Irimia

Cercetatorii au conceput un exercitiu simplu despre care sustin ca previne oboseala ochilor in randul persoanelor ce isi petrec ziua in fata unui monitor de computer.

Sistemul supranumit „20-20-20-20” consta in urmatorii pasi: la fiecare 20 de minute trebuie sa clipiti din ochi de 20 de ori, iar apoi sa luati ochii de la monitor timp de 20 de secunde si sa va concentrati privirea pe un obiect aflat la 20 de picioare (6 metri) distanta.

Strategia „20-20-20-20” a fost conceputa pentru a contracara patologia de calculator (problema cunoscuta si sub denumirea “sindromul privitului la calculator”), ce afecteaza milioane de angajati si de pasionati ai jocurilor pe computer.

Printre simptome se numara ochii uscati si obositi, durerile de cap, dureri ale gatului si ale articulatiilor. Acestea sunt de regula temporare, dar pentru multe persoane intampina aceste probleme zilnic, motiv pentru care apeleaza la servicii medicale. De multe ori, celor ce sufera de aceasta patologie le sunt prescrisi ochelari de vedere.

Integral pe descopera.ro

Foto: trm.md

     
Tag-uri: oboseala, ochi, calculator
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii