A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1713912544.795.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Isarescu: „Daca BNR intervine puternic si aduce cursul francului elvetian la valoarea de dinainte, am putea avea consecinte horror”
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

ECONOMIC
30-01-2015, ora 11:38

Isarescu: „Daca BNR intervine puternic si aduce cursul francului elvetian la valoarea de dinainte, am putea avea consecinte horror”

Articol de Cristian Amariei
Cea mai buna abordare din experienta trecutului este sa lasi lucrurile sa se aseze. Aici este vorba de bani, de bani multi. Masurile luate in pripa pot fi mai daunatoare.” a spus guvernatorul BNR, Mugur Isarescu, astazi in cadrul unei conferinte de presa.

Guvernatorul BNR a adus in discutie trei masuri propuse de partidele politice, acesta spunand ca toate trei sunt masuri nerealiste si ca acestea pot declansa o noua recesiune in Romania.

„BNR ar putea sa fixeze numai cursul intre leu si franc elvetian. Nu aceasta este problema. in ziua de astazi se face arbitraj in timp real. Nu se poate face asa ceva. BNR intervine puternic si aduce cursul francului elvetian la nivelul dinainte de crestere. Acesta este un scenariu horror. Am introduce tara in recesiune.”, a spus Isarescu.

„Interdictia creditarii in franci elvetieni. Am intrat intr-o zona de libera miscare a capitalurilor. Noi am avertizat ce inseamna aceasta libertate. Interdictia ar fi un fel de autoexcludere”, sustine guvernatorul BNR.

Potrivit guvernatorului BNR, depozitele in franci elvetieni din bancile din Romania sunt de circa 1,1 miliarde CHF. Iar in ceea ce priveste investitiilor elvetienilor in Romania, oficialul BNR sustine ca acestea sunt de peste doua miliarde, proveniti din foarte multe zone de business. “Toate aceste afaceri se fac in franci elvetieni. Avem cam 60.000 de angajati ai firmelor cu capital Elvetia”, a completat Isarescu.

Sursa: capital.ro
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii