A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1715148847.2345.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Irigatiile ar putea scoate la liman agricultura romaneasca
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
22-09-2016, ora 11:19

Irigatiile ar putea scoate la liman agricultura romaneasca

Articol de Madalina Irimia
Sectorul agricol sufera de multe lipsuri, dar cea mai mare problema a fermierilor este absenta unui sistem de irigatii viabil. Chiar daca exista o lege a irigatiilor, aceasta nu este folosita, de aceea toate finantarile sunt suspendate. Insa, intr-un fel sau altul autoritatile trebuie sa actioneze deoarece agricultura romaneasca se poate dezvolta doar printr-o retea moderna de irigatii.

In perioada 2007- 2013, agricultura a fost sectorul care a reusit sa obtina cea mai mare rata de absorbtie a fondurilor europene. Insa, acest lucru nu este suficient. Fermierii romanii, in special cei mici, nu au reusit sa-si modernizeze exploatatiile agricole. Din pacate, in Romania ,inca, se mai practica la o scara foarte mare agricultura de subzistenta. Solutia? in opinia specialistilor, un prim pas in dezvoltarea agriculturii autohtone ar fi imbunatatirea sistemului de irigatii. Sorin Cimpeanu, rector al Universitatii de stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti, a declarat in deschiderea conferintei „Agricultura in 2016. Vector de crestere economica“, organizata de revista Capital, la USAMV, ca o agricultua performanta nu poate exista fara irigatii.

Continuarea pe capital.ro
     
Tag-uri: agricultura, irigatii
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii