ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

POLITIC
25-11-2016, ora 09:21

Iohannis nu i-a invitat la parada de 1 Decembrie pe Dragnea, Ponta si Tariceanu. „Trebuie sa respecte niste criterii de integritate”

Articol de Cristian Amariei
Liviu Dragnea, Calin Popescu Tariceanu si Victor Ponta nu au fost invitati de presedintele Klaus Iohannis nici la parada militara de 1 Decembrie, nici la receptia de la Cotroceni, din cauza problemelor penale pe care le au cei trei, a anuntat Madalina Puscalau, purtatorul de cuvant al Presedintiei.

Madalina Puscalau, purtatorul de cuvant al Presedintelui, a raspuns unor intrebari ale jurnalistilor privind lipsa de pe lista invitatilor la parada de 1 Decembrie a lui Liviu Dragnea, Victor Ponta si Calin Popescu Tariceanu.

Madalina Puscalau: Am vazut ca exista tot felul de discutii in spatiul public referitoare la acest subiect si tin sa precizez, inca de la inceput, faptul ca nu voi face referire la anumite persoane, nu voi face referire la anumite nume, pentru ca nu despre asta este vorba. Este vorba despre niste criterii care au stat la baza intocmirii listei cu invitati si nu pot sa va ascund, si nici nu vreau sa va ascund faptul ca in constituirea acestor criterii care au fost luate in calcul, bineinteles ca, in primul rand, este vorba despre criteriul ca acea persoana sa detina o functie in stat, dar, de asemenea, sa respecte si niste criterii de integritate, iar aici vorbim, desigur, despre inexistenta unor probleme penale.

Reporter: Deci clar politicienii sau persoanele care au probleme penale nu vor fi prezente la eveniment?

Madalina Puscalau: Raspunsul meu este foarte clar, din acest punct de vedere, ca exista acest criteriu si suntem foarte transparenti in a-l comunica.

Ea a mai anuntat ca la parada de 1 Decembrie vor fi 600 de peroane, iar la receptia de Ziua Nationala au fost invitate 500 de persoane, fara ca acestea sa poata fi insotite de cineva.

Madalina Dobrovolschi a precizat ca parada militara de 1 Decembrie este organizata in contextul centenarului intrarii Romaniei in Primul Razboi Mondial, motiv pentru care va fi centrata pe prezentarea de tehnica militara esentiala in dotarea sistemului national de aparare.

Sursa: rtv.ent
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (1)  
ilas,  25.11.2016 09:31

Comportament de cetatean strain,in ROM. E ziua ROMINIAEI nu onomastica lui Johannis,!!!!!!!!!!

   
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii