A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1714157030.7817.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Iohannis, la lansarea volumului „Primul pas”:„ Campania electorala nu a fost o experienta placuta”
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
24-05-2015, ora 10:02

Iohannis, la lansarea volumului „Primul pas”:„ Campania electorala nu a fost o experienta placuta”

Articol de Cristian Amariei
Presedintele Klaus Iohannis a declarat, sambata, referindu-se la campania electorala de anul trecut, ca aceasta "nu a fost o experienta placuta", ea avandu-si locul "mai degraba la inceputul anilor 90".

"Aceasta campanie electorala nu a fost o experienta placuta. Asta nu inseamna ca nu a fost extrem de intensa, nu inseamna ca nu a avut foarte multa energie, a avut toate aceste lucruri. Dar, pe langa faptul ca am vrut sa relatez cum am vazut eu cel mai din interior campania electorala, am vrut sa presar in carte si cateva consideratiuni mai generale despre ce cred eu ca se face in politica sau, mai degraba, despre ceea ce cred ca nu se face in politica. (...) Foarte repede am avut impresia ca s-a uitat cum s-a purtat aceasta campanie. A fost o campanie care, prin felul in care s-au manifestat majoritatea candidatilor, isi avea loc mai degraba la inceputul anilor 90, o campanie brutala, bruta, necizelata, cu atacuri directe la persoana, cu galeti de laturi turnate peste capul unor candidati, mai ales a acestui candidat", a afirmat Iohannis, care si-a lansat, sambata, volumul "Primul pas", la standul editurii Curtea Veche Publishing din cadrul Salonului International de Carte "Bookfest".

Presedintele Iohannis a marturisit ca, pentru el, care face parte din generatia care a crescut cu cartile in mana, cartea are "o insemnatate speciala".

El a explicat ca, dupa ce a scris o carte la inceputul campaniei electorale, pentru a face cunoscute cateva lucruri despre el, acum a scris o carte "din cu totul alte motive", respectand o promisiune pe care a facut-o la lansarea trecuta, ca va adauga un capitol care descrie campania electorala.

"Campania electorala a fost o perioada complicata, densa, dificila, energizanta, paralizanta si totusi cred ca, pentru cei care au fost cat de cat conectati la ea, a fost o perioada interesanta", a spus Iohannis, care a mentionat ca partea foarte frumoasa a acesteia a fost reprezentata de zecile de mii de oameni cu care s-a intalnit in campanie, care i-au dat "foarte multa incredere si foarte multa energie".

"Niciodata nu am intalnit un alegator sau un participant la o manifestatie electorala care sa-mi fi spus ceva negativ. Niciunul. Tot ce a fost negativ a venit via media, via material electoral din partea celorlalti competitori", a precizat presedintele Iohannis.

Amintind "valul" de solidaritate, care a aparut din Diaspora, seful statului le-a multumit celor care l-au votat.

"Acestor peste 6 milioane de romani care m-au votat le-am dedicat cartea", a spus Klaus Iohannis, care a multumit si celor care nu l-au votat, pentru ca au participat la vot.

Iohannis a multumit si sotiei sale pentru sprijinul din campanie, adaugand ca, daca spre el au venit energiile pozitive, ea a trebuit sa suporte toate energiile negative.

Totodata, Iohannis a amintit si contributia PNL la reusita sa, dar si pe aceea a prietenilor, colegilor, dintre care o parte sunt consilierii sai si a multumit si editurii care i-a publicat cartea.

La eveniment, care a inclus si o sesiune de autografe ale presedintelui pentru numerosul public prezent, alaturi de seful statului au fost prezenti sotia sa, Carmen Iohanis, precum si consilieri din Administratia Prezidentiala.

Despre carte, Iren Arsene, directoarea Curtea Veche Publishing, s-a referit la premiera adusa in spatiul public de aparitia noului volum al sefului statului.

"(...) Este o premiera ca un presedinte, la asa un scurt timp, sa vorbeasca despre propria campanie. (...) Aproape ca avem in timp real cum a reusit Klaus Iohannis, cu o campanie cu totul si cu totul diferita decat aceea a contracandidatilor, sa castige alegerile", a spus Arsene.

Ea a mentionat ca lucrarea este foarte importanta si un exemplu pentru industria de carte.

"Daca timp de zece ani am avut un presedinte-jucator, acum avem un presedinte-scriitor. Asta mi se pare un progres", a spus scriitorul Iulian Tanase, mentionand ca ""Primul pas" este cronica unei victorii personale si a unei victorii colective".

El a spus ca lucrarea acopera intervalul de la depunerea candidaturii, pe 20 septembrie, la Bucuresti, si pana pe 22 decembrie, la prima zi de exercitare a mandatului de presedinte al Romaniei.

Tanase a caracterizat discursul, stilul presedintelui, drept unul "sobru, lucid, generos", cartea nefiind scrisa de un scriitor, desi are, adeseori, "exprimari plastice" precum: "Nu vedeam atunci o vaca pentru prima data! sau "incep dimineata cu niste gaini moarte in curtea sediului", "Tactician al propriului destin", "Victor Ponta, un personaj fara personalitate politica", sau "Oamenii erau cu moralul scazut si cu nervii la suprafata".

El a mai remarcat ca "exista foarte multe aforisme politice in carte, ca un fel de meditatie personala despre cum ar trebui sa se faca si sa nu se faca politica, despre anumite erori de comportament si atitudini ale unor personaje".

Potrivit editurii, "Primul pas" nu este numai o cronica a campaniei electorale pentru Presedintie din toamna anului 2014, ci si o analiza critica si constructiva a modelelor de conduita politica manifestate in jocul electoral si in viata publica in general", cartea fiind, de asemenea, "povestea unei victorii colective si autoportretul unui candidat care a adoptat un alt tip de discurs si de comportament pentru a-si transmite mesajul si modelul proprii".

Cartea reprezinta continuarea volumului "Pas cu pas", bestsellerul absolut al anului 2014, care s-a vandut in 130.000 de exemplare.

Sursa: agerpres.ro
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii