A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1713604881.6807.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Iohannis: „Romania are o datorie de necontestat fata de R. Moldova - constituirea unui spatiu comun de democratie”
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
28-11-2014, ora 13:11

Iohannis: „Romania are o datorie de necontestat fata de R. Moldova - constituirea unui spatiu comun de democratie”

Articol de Cristian Amariei
Presedintele ales, Klaus Iohannis, a declarat, vineri, ca Romania sprijina aderarea Republicii Moldova la Uniunea Europeana prin sustinerea permanenta a intereselor acestei tari si a afirmat ca tara noastra are o "datorie de necontestat" fata de Chisinau, respectiv constituirea unui spatiu comun de democratie, stabilitate si prosperitate.

"Avem o limba comuna, istorie comuna, cultura comuna, traditii pe care tarile noastre le impartasesc. Nu exista o alta tara decat Republica Moldova care este atat de importanta pentru noi, romanii, pentru Romania, pentru relatiile externe ale Romaniei. Romania cu siguranta are o datorie de necontestat fata de Republica Moldova — constituirea unui spatiu comun de democratie, stabilitate si prosperitate pentru cetatenii romani si moldoveni, iar unul din obiectivele principale ale politicii externe ale Romaniei este sustinerea in cel mai clar mod cu putinta (...) a parcursului european al Republicii Moldova", a sustinut Iohannis la Chisinau, dupa intrevederea cu presedintele Liberal Democrat din Moldova, Vlad Filat.

El a aratat ca evolutia Republicii Moldova in relatia cu UE a fost impresionanta, subliniind ca intre aceasta tara si Uniunea Europeana va exista o zona de liber schimb sustinuta pe reducerea taxelor vamale si accesul nelimitat aplicat produselor moldovenesti pe marea piata europeana. De asemenea, Iohannis a indicat ca cetatenii moldoveni nu mai au nevoie de viza cand doresc sa calatoreasca in spatiul Schengen.

Presedintele ales a subliniat ca acestia sunt pasi importanti in procesul de integrare completa a Republicii Moldova in UE.

"Romania, pot sa va asigur, va sprijini ca si pana acum aderarea prin sustinerea permanenta a intereselor Republicii Moldova in fata UE. Aderarea Republicii Moldova este un proiect national al Romaniei si va marturisesc ca imi doresc mult sa se intample in perioada mandatului meu de presedinte al Romaniei", a adagat el.

Iohannis i-a multumit lui Vlad Filat pentru invitatia de a vizita Republica Moldova.

"Vizita de astazi se face la invitatia presedintelui PLDM, Vlad Filat, si vine in contextul alegerilor pe care le aveti dvs. Eu ma aflu aici pentru a va exprima intregul meu sprijin pentru consolidarea democratiei si alinierea la normele europene a Republicii Moldova", a aratat Iohannis.

Klaus Iohannis efectueaza vineri o vizita la Chisinau, unde va mai avea o intalnire neoficiala cu presedintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, si cu reprezentanti ai mass-media din aceasta tara.

Sursa: agerpres.ro
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii