ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
28-10-2015, ora 08:38

Investitie in viitorii vatmani, la Iasi. Cat costa pregatirea lor si cat vor castiga

Articol de Cristian Amariei
160.000 de lei este suma pe care regia de transport public din Iasi o va investi in pregatirea viitorilor vatmani din oras. Compania mai are nevoie de 50 de angajati si va plati cursurile de calificare pe care acestia trebuie sa le faca. in schimb, candidatii trebuie sa se angajeze ca vor conduce tramvaiele din Iasi cel putin doi ani.

Meseria de vatman nu este nici usoara si nici banoasa. La Iasi, un incepator primeste 1.100 de lei pe luna si bonuri de masa. Programul incepe la ora 5 dimineata, iar marile provocari sunt soferii indisciplinati.

Reporter: E o meserie grea?

Vasile Crup Timofte, vatman: Foarte grea si stresanta. Dar imi place.

Regia de Transport din Iasi mai are nevoie de 50 de vatmani si anunta ca va plati cursurile de calificare ale celor care vor sa se angajeze. Pregatirea costa 3.200 de lei si, inainte de inceperea acesteia, candidatii trebuie sa semneze un angajament ca vor lucra cel putin doi ani pentru firma de transport public.

Adrian Mihai, purtator de cuvant RATP Iasi:In primul rand nu este o suma care sa fie la indemana oricui sa o achite, in al doilea rand ii fidelizam pentru o perioada de timp”.

Ivan Amelin, instructor auto: „Tramvaiul, comparativ cu celelalte vehicule, este mult mai greu de condus. Tramvaiul nu face stanga-dreapta, singura posibilitate de a evita un eveniment neplacut este acela de a opri tramvaiul.”

In timp ce pregatirea unui vatman este costisitoare, salariile pe care le primesc acestia sunt mici. La Galati, lefurile sunt plafonate la 1.430 de lei, indiferent de experienta celui care conduce tramvaiul. La Oradea, incepatorii primesc 1.700 de lei, iar vatmanii cu experienta - 1.900 de lei lunar.

Sursa: digi24.ro
     
Tag-uri: iasi, investitie, vatmani
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (2)  
CaseyCeF,  15.03.2017 14:50

wh0cd49205 cost of viagra

   
SIBNET,  28.10.2015 08:52

Extra lucru la domiciliu Cautam colaboratori pentru activitate la domiciliu. Se poate lucra si part-time, circa 2-3 ore pe zi. Sunt necesare cunostinte minime de navigare pe internet, lucru cu fisiere pdf si word si minim studii medii. Detalii la adresa de email: sibnet@usa.com

   
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii