ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
03-02-2015, ora 12:14

Intareste-ti imunitatea pentru a tine la distanta bolile!

Articol de Cristian Amariei
Sistemul nostru digestiv gazduieste miliarde de bacterii vii, care alcatuiesc microflora intestinala.

Pentru mentinerea si imbunatatirea imunitatii este esential ca, la nivelul florei intestinale, sa existe un echilibru intre bacteriile „prietenoase”, numite probiotice, si cele patogene.

De ce este important acest echilibru? Pentru ca microflora echilibrata si diversificata are urmatoarele efecte:

- ne apara de infectii (raceli, gastroenterite) si de tulburari digestive (diaree, constipatie);
- stimuleaza apararea naturala a organismului;
- contribuie la digestie, la sinteza vitaminelor si a insulinei, putand reduce riscul de diabet si de obezitate;
- ne protejeaza de efectele adverse ale antibioticelor atunci cand suntem nevoiti sa urmam un astfel de tratament.

Pentru a beneficia de aceste proprietati trebuie sa ne asiguram un aport suficient de probiotice. Iata 8 sfaturi esentiale oferite de GTS Solution pentru a imbunatati apararea naturala a organismului.

Consumati fructe si legume la fiecare masa

Acestea abunda in fibre specifice, numite prebiotice, care raman nedigerate de enzimele digestive si ajung intacte in colon, unde hranesc bacteriile benefice – probioticele. Pentru a ne asigura necesarul de prebiotice trebuie sa mancam 2-3 fructe si 400-600 de grame de legume zilnic.
Dintre legume nu trebuie sa uitam prazul, varza, inclusiv varza murata, brocoli, sparanghelul, fasolea verde, sfecla, ceapa, usturoiul, recunoscute pentru cantitatea mare de prebiotice continute. incercati sa mancati cat mai multe fructe si legume in stare cruda sau cat mai putin preparate termic.

Optati pentru cereale integrale

Produsele cerealiere ne asigura un aport semnificativ de fibre, cu conditia de a nu fi rafinate. De aceea, este bine sa alegem paine integrala, cu multicereale, paste integrale, orez brun, fara sa uitam de cerealele despre care nutritionistii vorbesc mult in ultima vreme: guinoa, hrisca, bulgur.

Un iaurt in fiecare zi

Laptele fermentat sub forma de iaurt, kefir, sana contine bacterii lactice si bifidobacterii, care nu sunt altceva decat principalele probiotice aflate la nivelul florei intestinale. Spre exemplu, kefirul contine cel putin 30 de specii de bacterii lactice.
Persoanele care manifesta intoleranta la lactoza pot consuma, fara grija, kefir, deoarece lactoza (zaharul din lapte) fermenteaza si este transformata in acid lactic chiar sub actiunea probioticelor. in schimb, persoanele alergice la proteinele din lapte nu pot consuma nici kefir, nici alt sortiment de iaurt, si atunci acestora li se recomanda suplimentarea cu probiotice.

Evitati carnea rosie

Deoarece favorizeaza productia de toxine in timpul digestiei si genereaza procese de putrefactie, carnea rosie consumata in exces poate perturba echilibrul florei intestinale. Ca surse de proteine de calitate, nutritionistii recomanda pestele, carnea de pui, de curcan, dar si cele de origine vegetala din leguminoase (mazare, fasole, linte, soia).

Spuneti STOP factorilor care dezechilibreaza flora intestinala

Stresul, alimentatia nesanatoasa, abuzul de medicamente (in special antibioticele) cauzeaza dezechilibrul florei intestinale. Acest lucru are un impact serios asupra starii de sanatate, conducand la: infectii repetate, acnee, micoze, tulburari digestive (diaree, constipatie, sindromul intestinului iritabil), oboseala si stari depresive inexplicabile.
Solutia? Probioticele va pot ajuta sa faceti fata stilului actual de viata.

Urmati o cura cu probiotice si prebiotice

In aceasta perioada, pentru a va apara de infectiile de sezon, urmati o cura cu probiotice si prebiotice timp de o luna. Un studiu prezentat in cadrul Congresului European Respiratory Society (2010) a demonstrat ca riscul infectiilor de sezon se poate reduce cu 25% prin administrarea unui supliment simbiotic pe baza de probiotice de la Institutul Rosell, prebiotice si vitamina C. Luat in fiecare dimineata, inaintea micului dejun, un pliculet cu probiotice si prebiotice constituie un adevarat scut de aparare impotriva virozelor, otitelor sau infectiilor gastrointestinale.

Alegeti un probiotic eficient

Pentru a fi siguri ca optati pentru un produs eficient, este indicat sa tineti seama de numarul probioticelor continute pe fiecare doza. Spre exemplu, probioticele Institutului Rosell si-au dovedit eficienta administrate zilnic in concentratie de 3 miliarde de bacterii vii, liofilizate/100 mg.

Protejati-va flora intestinala daca luati antibiotice

Administrarea unui preparat probiotic este absolut necesara atat pentru prevenirea diareei asociate tratamentului cu antibiotice, cat si pentru tratarea diareei infectioase.

Sursa: csid.ro
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii