ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
01-12-2016, ora 09:56

Inregistrarea din avion care arata cauza prabusirii zborului din Columbia

Articol de Cristian Amariei
O inregistrare a conversatiei dintre pilotul avionului prabusit in Columbia si turnul de control a fost data publicitatii de autoritatile sud-americane si preluata de BBC.

In inregistrare, se aude cum pilotul repeta ca la bord exista o problema electrica si ca avionul a ramas fara combustibil. ''Sistemul electric a picat cu totul. Nu mai avem combustibil'', spune pilotul. ''Alerta, alerta, avem nevoie de trei pompieri! Alerta!'', raspunde operatorul din turnul de control.

Pilotul incearca o aterizare de urgenta, insa operatorul din turnul de control ii spune ca nu poate gasi aeronava pe radar. Intrebat la ce altitudine se afla avionul, pilotul raspunde: ''2.700 de metri''. Operatorul din turnul de control ii raspunde ca se afla la 8,5 mile nautice de pista unde putea ateriza. Apoi, conversatia se intrerupe.

La o zi dupa accidentul aviatic de la Medellin autoritatile columbiene au oferit un bilant revizuit al tragediei, care cuprinde 71 de persoane care si-au pierdut viata si doar sase supravietuitori, potrivit Reuters. Potrivit Reuters, la bord s-au aflat 77 de persoane, nu 81 asa cum se credea initial, deoarece patru persoane aflate initial pe lista de pasageri nu s-au mai urcat in avion. Astfel, sase persoane au supravietuit accidentului, iar 71 de oameni au decedat. Printre cei decedati se numara fotbalisti ai echipei braziliene Chapecoense, dar si jurnalisti sportivi si membri ai echipajului, inclusiv pilotul.

Sursa: gandul.info
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii