ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SANATATE
04-09-2012, ora 13:10

Ingredientul minune care tine la distanta cariile

Articol de Madalina Irimia

Cercetatorii irlandezi au descoperit ca uleiul de cocos este eficient in lupta impotriva cariilor. Oamenii de stiinta de la Institutul de Tehnologie Athlone din Irlanda au descoperit, in urma testelor realizate in laborator, ca acest tip de ulei este capabil sa atace bacteriile care se gasesc in cavitatea bucala si care sunt responsabile de aparitia cariilor dentare, noteaza The Telegraph.

Expertii sunt de parere ca uleiul de cocos este un antibiotic natural, care ar putea fi folosit la crearea unor noi game de produsele destinate ingrijirii orale, precum pasta de dinti.

Pentru a ajunge la aceasta concluzie, savantii au testat actiunea antibacteriana a uleiului de nuca de cocos in starea sa naturala si a uleiului de nuca de cocos care a fost tratat cu enzime, intr-un proces similar cu digestia.

Ambele tipuri de ulei au fost testate impotriva tulpinilor streptococice. Rezultatele testelor au aratat ca uleiul de cocos tratat cu enzime inhiba puternic cresterea celor mai multe tulpini de streptococi, inclusiv Streptococcus mutans – o bacterie responsabila de aparitia cariilor dentare.

Integral pe gandul.info

Foto: stomalux.ro

     
Tag-uri: dantura, carii, sanatate
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii