A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1713623321.012.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Indrumatorul lucrarii de doctorat a lui Kovesi: „E o manareala”
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
29-09-2016, ora 10:56

Indrumatorul lucrarii de doctorat a lui Kovesi: „E o manareala”

Articol de Madalina Irimia
Indrumatorul lucrarii de doctorat a Laurei Codruta Kovesi, prof. dr. Viorel Pasca, intrebat de autodenuntul depus de Sebastian Ghita in care sustine ca a participat la falsificarea unui raport la teza de doctorat a procurorului-sef DNA, ca este vorba "despre o manareala politica".

”Nu vedeti ce scandal politic e? E o manareala politica", a declarat, miercuri, pentru MEDIAFAX, indrumatorul lucrarii de doctorat a Laurei Codruta Kovesi, prof. dr. Viorel Pasca.

"Probabil ca se urmareste demiterea ei, asta e scopul final. Nu dau pronosticuri, dar mai e o chestie care o uita – titlul este un act administrativ intrat in circuitul civil nu mai poate fi desfiintat decat de instanta”, a adaugat prof. dr. Viorel Pasca.

Indrumatorul lucrarii de doctorat a Laurei Codruta Kovesi a afirmat ca la vremea respectiva nu existau "programe antiplagiat, cum exista acum", dar sigur a verificat lucrarea cu referire, mai ales acolo unde se faceau referiri la surse.

"Sigur ca are trimiteri la surse, acolo are mai multe trimiteri la multe articole publicate sub numele de Lascu Codruta si au zis ca nu sunt ale ei, dar intre timp si-a schimbat numele si a devenit Kovesi. Astea ar fi unele. Astazi am vazut pe Internet niste pasaje, chipurile, care ar fi preluate dintr-o lucrare a unuia Dragoman de la Colegiul National de Aparare, numai ca pasajul respectiv nu e unul semnificativ care intra sub protectia dreptului de autor, pentru ca ar trebui sa va uitati in lege sa vedeti ce intra sub protectia legii dreptului de autor. Pasajul respectiv il gasiti in orice expunere de motive a unei legi sau declaratii internationale privitoare la criminalitatea organizata care spunea cam asa . Un lucru banal pe care nu l-a descoperit Dragoman si sunt convins ca l-a preluat si el dintr-un document international si care nu intra sub incidenta protectiei dreptului de autor”, a declarat profesorul.

Potrivit lui prof. dr. Viorel Pasca, in bibliografia de la sfarsitul lucrarii este citat gresit numele unei autoare, dar in subsol paginii apare numele corect.

“O greseala de ortografie nu invalideaza o teza, gasesti si in tratatele academiei chestiuni de genul acesta”, a afirmat Pasca.

Indrumatorul lucrarii a sustinut ca pana la comisia de etica, lucrarea a trecut pe la comisia de sustinere publica si la comisia juridica a consiliului national de acordare a titlurilor. ”Daca toti is prosti si toti sunt corupti atunci asta e, na, ce sa spun? Nu am niciun repros sa-mi fac” a spus Pasca. Acesta a sustinut ca ”daca este un blat cu comisia de etica, sa-i cerceteze”.

Deputatul Sebastian Ghita a depus, marti, la Parchetul General, un autodenunt in care sustine ca, impreuna cu mai multi demnitari ai statului roman, a participat la falsificarea raportului tehnic de expertiza a tezei de doctorat a procurorului-sef DNA, Laura Codruta Kovesi.

"M-am decis sa vin la Parchetul General si sa fac un lucru care ma apasa si cred ca este motivul pentru care nmi s-au intamplat toate astea in ultimii doi ani. Am venit sa aduc un autodenunt, care vizeaza felul in care eu si mai multi demnitari ai statului roman au participat la masluirea raportului tehnic de expertiza a tezei de doctorat a Laurei Codruta Kovesi", a declarat deputatul Sebastian Ghita, la intrarea in Parchetul General.

In replica, procurorul-sef al DNA, Laura Codruta Kovesi, a sustinut ca teza de doctorat este o lucrare care ii apartine in totalitate, mentionand ca nu a plagiat.

"Cu referire la teza de doctorat «Combaterea crimei organizate prin dispozitii de drept penal», tin sa precizez ca aceasta este o lucrare care imi apartine in totalitate si ca nu am plagiat. De altfel, acest lucru l-am sustinut de la prima aparitie, inca din anul 2012, in spatiul public a afirmatiilor denigratoare de acest tip. Afirmatiile defaimatoare ale persoanelor cercetate de DNA, de o vehementa fara precedent in acest an, au facut obiectul sesizarilor inaintate Consiliului Superior al Magistraturii care a constatat ca acestea aduc atingere prestigiului si credibilitatii magistratilor", a precizat procurorul-sef DNA, potrivit unui comunicat de presa postat pe site-ul institutiei.

Sursa: hotnews.ro
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii