A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1714017853.2421.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Indemnizatia pentru cresterea copilului ar putea reveni la 85% din salariu
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

ECONOMIC
24-06-2012, ora 17:52

Indemnizatia pentru cresterea copilului ar putea reveni la 85% din salariu

Articol de Cristian Amariei

Indemnizatia pentru cresterea copilului ar putea reveni la 85% din salariu, potrivit Ministerului Muncii, Familiei si Protectiei Sociale (MMFPS).

Ministrul de resort, Mariana Campeanu, va inainta Parlamentului o serie de amendamente la OUG 124/2011 pentru modificarea si completarea unor acte normative care reglementeaza acordarea de beneficii de asistenta sociala, printre care si revenirea indemnizatiei pentru cresterea copilului la 85% din salariu.

Potrivit unui comunicat al MMFPS, amendamentul se refera atat la optiunea pentru concediul de un an pentru cresterea copilului, cat si la situatia concediului cu durata de doi ani. Referitor la plafoanele indemnizatiei pentru cresterea copilului, acestea se vor mentine la nivelul din prezent: plafon minimal de 600 lei, plafon de 1.200 lei pentru optiunea concediului de un an si de 3.400 de lei pentru concediul de doi ani.

Un alt amendament destinat aprobarii Parlamentului se refera la extinderea dreptului la stimulentul de reinsertie la parintii care au optat pentru concediul de doi ani. In prezent, stimulentul este acordat numai parintilor care au optat pentru concediul de un an si care revin la locul de munca pana la implinirea de catre copil a acestei varste.

Odata aprobat, amendamentul va permite parintilor care au optat pentru concediul de doi ani sa beneficieze de stimulentul de reinsertie, dupa implinirea de catre copil a varstei de un an. Potrivit ministrului, pentru adoptarea si introducerea in Strategia de Crestere a Natalitatii a extinderii facilitatilor acordate mamelor ce se reintorc la locul de munca, va avea discutii cu patronatele si sindicatele.

In ceea ce priveste sistarea platii indemnizatiei in cazul parintilor care au datorii la bugetele locale, amendamentele propuse prevad ca doar parintii care beneficiaza de cel putin sase luni de indemnizatie sau stimulent sa fie supusi verificarii.

Sursa: capital.ro

Foto: renasterea.ro

     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii