A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1714088759.0408.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Incidenta varicelei a crescut cu 44% intr-un an. Vaccinarea, singura metoda de a preveni aparitia bolii
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SANATATE
04-09-2012, ora 13:15

Incidenta varicelei a crescut cu 44% intr-un an. Vaccinarea, singura metoda de a preveni aparitia bolii

Articol de Madalina Irimia

Societatea Romana de Pediatrie (SRP) recomanda vaccinarea copiilor impotriva varicelei, boala foarte contagioasa care poate lasa cicatricii severe pe piele, mai ales ca in anul 2011 a fost inregistrata o crestere a imbolnavirilor cu 44 la suta, fata de 2010.

"Odata cu inceperea gradinitelor si a scolii, Societatea Romana de Pediatrie trage un semnal de alarma cu privire la cresterea incidentei bolilor infectioase, boala foarte contagioasa si raspandita la intrarea copiilor in colectivitate. Numai in 2011, numarul de cazuri noi de varicela a crescut cu 44 la suta fata de 2010, in contextul in care in ultimii patru ani, incidenta a fost constant in scadere", arata un comunicat al SRP.

Medicii spun ca imunizarea copiilor prin vaccinare, inainte de introducerea lor in colectivitate, este importanta si programul de vaccinare obligatoriu este construit in jurul bolilor cu grad mare de risc.

Astfel, copilul care merge la gradinita trebuie sa fi facut vaccinare antidifterie, antitetanos, anti-tuse convulsiva, antipoliomielita, impotriva hepatitei B. Pentru cei care merg la scoala, vaccinarea la sase ani urmareste imunizarea antidifterie, antitetanos, anti-tuse convulsiva si antipoliomielita.

Semnalul de alarma tras de Societatea Romana de Pediatrie vine in contextul in care vaccinare este aleasa de numai 21 la suta dintre mame ca metoda de imunizare, conform unui studiu al Societatii Romane de Pediatrie, realizat in cadrul campaniei "Sa protejam impreuna copilaria" de catre Cult Market Research.

Integral pe gandul.info

Foto: libertatea.ro

     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii