ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
02-12-2016, ora 08:40

Inainte de Brexit, Marea Britanie a inregistrat un numar-record de imigranti. 10% provin din Romania

Articol de Cristian Amariei
Marea Britanie a inregistrat un sold net 189.000 de intrari ale unor cetateni europeni in cele 12 luni dinaintea referendumului asupra iesirii din UE de la sfarsitul lui iunie 2016, cu 9.000 mai multe decat in anul precedent, iar Romania este cea mai frecventa tara de proveninenta, cu 10% din numarul total, arata date publicate joi, relateaza Reuters.

Acest total este cel mai mare atins vreodata de la infiintarea acestor statistici, a anuntatOficiul National britanic de Statistica (ONS).

ONS a precizat ca Marea Britanie a inregistrat 335.000 de intrari in aceeasi perioada, cu 1.000 mai putine decat in anul precedent.

Problema imigratiei a detinut un rol central in campania dinaintea referendumului de la 23 iunie cu privire la iesirea regatului din Uniunea Europeana (UE).

Partidul Conservator a promis sa reduca imigratia anuala sub 100.000 de persoane, insa a esuat sa-si onoreze acest angajament, iar numarul sosirilor a continuat sa creasca, imigrantii fiind atrasi de perspectiva unor locuri de munca mai bune.

Autoritatile europene le cer celor britanice sa garanteze respectarea liberei circulatii a persoanelor, daca vor sa-si pastreze accesul pe piata unica europeana.

Premierul Theresa May s-a angajat sa limiteze imigratia de pe teritoriu Uniunii in cadrul acordului cu privire la Brexit, in contextul in care numerosi alegatori au dat vina pentru aceasta crestere a imigratiei pe reglementarile UE cu privire la libertatea circulatiei persoanelor.

"Principalul motiv din cauza caruia oamenii vin in Regatul Unit sunt locurile de munca si a existat o crestere semnificativa a (numarului) persoanelor care cauta un loc de munca, in special din UE", a subliniat Nicola White, sefa pentru migratie internationala din cadrul ONS.

Sursa: ziare.com
     
Tag-uri: brexit, imigranti, romania
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii