ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
01-07-2015, ora 12:05

In exces, aceasta vitamina produce acnee

Articol de Cristian Amariei
Vitamina B12 este esentiala pentru buna functionare a sistemului nervos, dar si pentru producerea de sange. in ciuda convingerilor ca un lucru bun nu poate fi stricat niciodata, un studiu publicat recent sugereaza ca excesul de B12 poate duce la probleme ale tenului.

Cercetatorii de la Universitatea California din Los Angeles sustin ca vitamina B12 altereaza activitatea unei anumite specii de bacterii ale pielii asociata cu acneea. Mai exact, excesul de B12 duce la producerea unor compusi care declanseaza inflamarea pielii.

B12 se regaseste in mai multe tipuri de alimente, printre care ouale, carnea si pestele, insa cercetatorii nu cred ca o schimbare de regim i-ar putea pe cei care sufera de acnee. Pe de alta parte, daca cercetarile ulterioare vor stabili o relatie clara intre B12 si aparitia acneei, cei predispusi la dezvoltarea acestei boli de piele ar putea incerca sa fie mai atenti la suplimentele pe care le iau, aceasta vitamina fiind frecvent intalnita in pastilele cu multivitamine.

Cercetatorii au incercat sa gaseasca o explicatie pentru activitatea bacteriei Propionibacterium acnes (P. acnes), care duce la aparitia acneei la unele persoane. Ei au luat mostre de piele atat de la indivizi afectati, cat si de la persoane cu tenul curat, cultivand speciile de bacterii in laborator.

Pentru a analiza relatia in detaliu, persoane fara probleme cu tenul au fost injectate cu B12. Un pacient a dezvoltat acnee la doar o saptamana dupa injectarea cu B12.

In faza finala a studiului, echipa de cercetatori a cultivat P. acnes in laborator. Bacteria a fost expusa la B12 ceea ce a dus la cresterea producerii unui compus inflamator numit porfirina, substanta asociata deja cu aparitia acneei.

Cu toate ca acest studiu nu dovedeste clar ca vitamina B12 este responsabila pentru aparitia acneei, vitamina este capabila sa modifice expresia genelor in bacteriile de piele.

Sursa: descopera.ro
     
Tag-uri: vitamine, exces, acnee
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii