ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
04-05-2015, ora 16:18

In doar cateva minute, a salvat viata a 55 de copii orfani. Cum a devenit un baiat de 19 ani eroul din Nepal

Articol de Cristian Amariei
Un adolescent in varsta de 19 ani a reusit sa salveze viata a nu mai putin de 55 de copii orfani, in timpul cutremurului care a lovit Nepalul in urma cu o saptamana. Ishwor Ghimire, care, de asemenea, a crescut in respectivul centru de plasament, se afla in vizita in momentul procerii seismului de 7,9 grade pe scara Richter.
Un adolescent din Nepal a castigat admiratia intregii lume gratie curajului de care a dat dovada in urma cu o saptamana. Pe 25 aprilie, cand s-a produs seismul de 7,9 grade pe scara Richter, Ishwor Ghimire se afla in vizita la orfelinatul unde a crescut.

Cand totul a inceput sa se zguduie, cei 55 de copii s-au panicat, insa Ishwor si-a pastrat calmul si a facut tot ce i-a stat in putinta pentru a-si salva prietenii. Asadar, gratie lui, cu totii au fost evacuati inainte ca intreaga cladire sa se prabuseasca, scrie Huffington Post.
Toti copiii erau foarte panicati, incepusera sa tipe si sa planga”, a povestit baiatul ulterior. „Le-am cerut tuturor sa paraseasca cladirea”, a adaugat el.

Cum varsta copiilor din orfelinat este cuprinsa intre patru si 16 ani, pe cei mai mici i-a scos el insusi, carandu-i in brate.

Eforturile si preopcuparea lui nu s-au oprit insa aici. Ishwor si un angajat al orfelinatului au construit un cort, care acum serveste ca adapost pentru copii. Traiesc insa in conditii extrem de dificile, ca multi alti nepalezi care au ramas fara un adapost deasupra capului.
Suntem pe cont propriu, pentru ca deocamdata nu am primit niciun fel de ajutor”, a marturisit baiatul. „Am construit un cort din folie de plastic, in care ne adapostim. Ne descurcam binisor, dar unui dintre baieti are febra de ieri. Sper ca totul va fi bine in cele din urma”, a mai scris el pe pagina sa de Facebook.

Potrivit sursei citate, Ishwor Ghimire a cresut la respectivul orfelinat inca de la varsta de patru ani. in 2014 a plecat in Australia, dupa ce a primit o bursa scolara la Pulteney Grammar School din Adelaide. Se intorsese insa recent in Nepal, unde ofera consiliere adolescentilor orfani care vor sa mearga la colegiu.
Un cutremur de 7,9 grade s-a produs pe 25 aprilie in Nepal, provocand avalanse de amploare si fiind urmat de zeci de replici de intensitate mare. Bilantul persoanelor care au decedat a ajuns zilele trecute la 6.200. Aproape 14.000 de oameni au fost raniti.

Alte peste 100 de persoane au murit in India si China in urma cutremurului de 7,9 grade produs pe 25 aprilie.

Sursa: gandul.info
     
Tag-uri: erou, salvator, cutremur, nepal
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii