ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
26-05-2016, ora 10:25

Iata ce se in corpul tau dupa ce inghiti o GUMA de mestecat

Articol de Cristian Amariei
Ce se intampla in organismul uman si anume in sistemul digestiv dupa ce este inghitita o guma de mestecat?
Un video postat pe youtube de Societatea Americana de stiinta a explicat ce se intampla in tractul digestiv. Exista trei componente de baza ale digestiei. Primul include procesele mecanice care sunt necesare pentru procesarea produselor alimentare inainte de a le ingera – mestecatul.

Componentul numarul doi se concentreaza pe enzimele sau proteinele din saliva si stomac, care ajuta la descompunerea acelui aliment mestecat. si ultimii, dar nu cei mai putin importanti, sunt acizii, care dizolva alimentele in particule care sa poata trece confortabil prin intestine.

In mod traditional, atunci cand mananci, dintii si limba lucreaza impreuna pentru a marunti mancarea. Apoi, miscarile musculare imping alimentele prin tractul digestiv, pana cand acestea ajung in stomac unde sunt supuse actiunii sucurilor gastrice.
Dar, in ce priveste guma de mestecat, acest produs nu este proiectat pentru a fi digerat de catre organismul uman. De ce? Fiindca contine o baza naturala de cauciuc sau una sintetica, ceea ce ii confera consistenta unei gume de mestecat. Cauciucul butil, utilizat in mod obisnuit in productia gumei de mestecat, este un cauciuc sintetic folosit si in productia anvelopelor si mingilor de baschet.

Iin timp ce enzimele sunt capabile sa descompuna glucidele, uleiurile si alcoolii din guma de mestecat, baza de cauciuc este practic imuna la aceste enzime.

Chiar si acizii din sucul digestiv nu pot dizolva baza de cauciuc, fiindca cauciucul este atat de rezistent incat il folosim la manusile de protectie. Ca urmare, o parte din guma supravietuieste tututor incercarilor din sistemului digestiv.

Pentru a afla mai multe detalii va propunem sa urmariti video-ul de mai jos:

Sursa: descopera.ro
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (2)  
Judithtrurn,  27.02.2017 19:00

wh0cd390189 viagra without prescription

   
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii