ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
24-04-2015, ora 16:15

Iasi: Semimaraton pentru o cauza nobila

Articol de Madalina Irimia
In premiera la Iasi, duminica, 26 aprilie va fi organizata o cursa de semimaraton la care sunt asteptati aproximativ 600 de participanti. Cu scop caritabil, Semimaraton Iasi 2015 va oferi burse elevilor din mediul rural pentru continuarea studiilor la liceele iesene.

600 de participanti

Pe 26 aprilie, de la ora 9.00, va avea loc la Iasi prima cursa de semimaraton (21,5 kilometri). Cele patru Cluburi Rotary din Iasi, la initiativa Clubului Rotary Iasi Copou si beneficiind de sprijinul Primariei, organizeaza competitia sportiva Semimaraton Iasi 2015. Aceasta se adreseaza atat sportivilor cu experienta in cursele de fond cat si amatorilor, fiind segmentata in curse distincte in functie de categoria participantilor: semimaraton individual (21,095 km), semimaraton stafeta (4×5,28 km), cross (10,7 km), cursa populara (2,5 km) si cursa copiilor (1 km). Startul cursei de semimaraton se va da din fata Palatului Culturii si se va desfasura pe traseul str. Anastasie Panu, str. Elena Doamna, soseaua Pacurari cu intoarcere la sensul giratoriu din Pacurari, Piata Mihai Eminescu, str. Gavriil Musicescu, str. Arcu, bd. Stefan cel Mare si Sfant, avand linia de sosire la Palatul Culturii. Pentru proba de semimaraton se vor parcurge doua ture ale acestui traseu, cursa populara avand un traseu pe strazile din jurul Palatului Culturii, iar cursa copiilor desfasurandu-se pe strada Anastasie Panu. „S-au inscris pana acum (22 aprilie – n.r.) 400 de persoane pentru cursele de semimaraton si cross. inscrierile continua pana in ziua cursei si apreciem ca vom avea, in total, aproximativ 600 de participanti”, a precizat Vlad Diaconescu din partea organizatorilor. Detalii cu privire la inscriere si programul evenimentului pot fi aflate la www.semimaratoniasi.ro.

Burse pentru elevi

Semimaratonul Iasi 2015 este o competitie sportiva caritabila ce sustine cauza Fundatiei Proruralis din Iasi, organizatie ce ofera burse pentru elevi din mediul rural cu un coeficient de inteligenta superior, ce provin din familii defavorizate. Astfel, obiectivul primei editii a Semimaratonului Iasi consta in oferirea de burse copiilor exceptionali inscrisi in programul Proruralis pentru continuarea studiilor la liceele iesene.

Modificari in trafic

Avand in vedere evenimentul, in data de 26.04.2015, intre orele 7:00-13:00, vor fi operate urmatoarele modificari in circulatia mijloacelor de transport public:

- traseele 1 (Copou – Podu Ros – Tudor Vladimirescu – Copou) si traseul 8 (Copou – Tudor Vladimirescu – Podu Ros – Copou) vor fi deservite de autobuze;

- pe tronsonul Piata Palat – str. A. Panu – str. Elena Doamna – Targu Cucu – Pasaj Mihai Eminescu – sos. Pacurari – Rond Pacurari – str. G. Musicescu – b-dul stefan cel Mare si Sfant, se vor impune restrictii de circulatie care vor putea duce la cresterea timpilor de efectuare a curselor care tranziteaza zonele respective.
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii