A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1713955924.3849.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Iasi: O familie cu 13 copii, premiata de BOR cu prilejul celebrarii a 300 de ani de la martiriul Brancovenilor
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
14-10-2014, ora 14:33

Iasi: O familie cu 13 copii, premiata de BOR cu prilejul celebrarii a 300 de ani de la martiriul Brancovenilor

Articol de Madalina Irimia
O familie cu 13 copii din localitatea nemteana Roznov a fost premiata de Biserica Ortodoxa Romana, cu prilejul aducerii la Mitropolia Moldovei si Bucovinei a moastelor Sfantului Voievod Martir Constantin Brancoveanu si a praznuirii hramului Sf. Cuvioase Parascheva.

Teofan, mitropolitul Moldovei si Bucovinei i-a inmanat Ordinul Constantin Brancoveanu lui Nicolae Popa, iar sotiei acestuia, Georgeta Popa, Ordinul Maria Brancoveanu, precum si un exemplar din Sfanta Scriptura si o icoana cu chipul Sf. Cuvioase Parascheva.

Distinctiile au fost oferite in anul in care BOR marcheaza 300 de ani de cand domnitorul Constantin Brancoveanu si cei patru fii ai sai si-au pierdut viata intrucat nu au vrut sa renunte la crestinism.

"Sfantul Constantin Brancoveanu si distinsa si binecuvantata sa sotie, Doamna Maria, au fost binecuvantati de Dumnezeu cu 11 copii, sapte fete si patru baieti. Cata durere in cele din urma cand toti baietii au fost ucisi pentru dreapta credinta si pentru fidelitatea lor la un anumit moment al vietii. De aceea folosim acest minunat prilej pentru a onora o familie de aici din Moldova, care in ciuda vremurilor si in ciuda greutatilor care ne ating pe fiecare, reusesc sa ramana verticali in fata istoriei, sa munceasca un petec de pamant de doua hectare de teren, sa aiba 13 copii, sa nu intinda mana nici la autoritatea locala, nici la organismele Bisericii", a spus Teofan, mitropolitul Moldovei si Bucovinei.

Ceremonialul s-a desfasurat la sfarsitul Sfintei Liturghii oficiate de mitropolitul Moldovei si Bucovinei, Teofan, cu prilejul praznuirii hramului Sf. Cuvioase Parascheva.

La eveniment, alaturi de mii de pelerini au fost prezenti si premierul Victor Ponta si sotia acestuia, europarlamentarul Daciana Sarbu.

Sursa: agerpres.ro
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (2)  
BillyCam,  13.05.2017 15:31

wh0cd7636095 cialis online

   
Grumpy,  16.10.2014 20:28

Un interviu interesant cu familia cu 13 copii: http://stiripentruviata.ro/tatal-13-copii-cand-s-au-inmultit-copiii-ne-imbogatit-si-noi-interviu-cu-familia-care-primit-ordinul-patriarhal-sfintii-martiri-brancoveni/

   
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii