ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
15-01-2015, ora 09:27

Iasi: La 19 ani, traieste intr-o magazie. Zeci de romani s-au oferit sa o ajute cu bani, haine si alimente

Articol de Cristian Amariei
Irina, fata de 19 ani din Iasi care traieste din mila vecinilor intr-o magazie, fara caldura si fara baie, a impresionat zeci de romani. Zidurile reci nu i-au ingradit niciodata visurile, iar oameni din toata tara, dar si de dincolo de granite, au inteles asta. Cu totii s-au mobilizat si i-au intins o mana de ajutor acestei fete care a ramas a nimanui.

Zeci de oameni din Timisoara, Cluj, Brasov, Constanta sau Bucuresti s-au oferit sa o ajute pe Irina cu bani, haine si alimente. Multi s-au aratat dispusi sa o ia la ei acasa. Un barbat din Iasi care construieste un adapost pentru 6 copii sarmani si-a provocat toti prietenii de pe Facebook sa doneze cate 50 de lei pentru ca fata sa isi indeplineasca visul de a avea o locuinta.

Bogdan Tanasa: "Am vazut ce e aici si am ramas foarte impresionat de ea, ce firava e. Ei ii trebuie o casa, ea cu 600 de lei nu o sa isi cumpere niciodata o casa. Noi care ne spalam masinile in fiecare zi cu 50 de lei putem renunta la 50 de lei, punem fiecare banutii si putem sa ii oferim un viitor ei."

Daca doriti sa o ajutati pe Irina Zacopceanu, contul ei este
240SV54450752400, iar codul IBAN este RO08BRDE240SV54450752400

Proprietarii unei pensiuni din Moeciu sunt gata sa-i ofere si camin si loc de munca.
Daniela Limban, proprietara unei pensiuni: "M-a impresionat ca e singura si ca nu are mama, iar noi putem sa ii asiguram o familie. Eu am cazare, pot sa ii ofer carte de munca, mancare, tot."

In schimb, doi romani stabiliti in Italia ii propun Irinei sa se mute in Peninsula, ca sa fie bona pentru copilului lor de patru luni.

Roman stabilit in Italia: "Cum am vazut ca domnisoara este in situatia care este, putem sa ii oferim casa, masa si un salariu de 250-300 de euro."

Irina simte ca viata ei ar putea sa arate altfel, dupa ce ani in sir a trait intr-o incapere cu ferestre minuscule, in care nu are apa, baie sau gaz. Cu parere de rau a refuzat ofertele de a pleca din Iasi. Vrea sa isi ia bacalaureatul, iar deocamdata simte ca nu poate sa stea departe de mormantul mamei ei, care s-a prapadit anul trecut de cancer.

Irina Zacopceanu: "Vreau sa le multumesc celor care au sunat pana acum, ma bucur foarte mult. Nu o sa cheltui banii, o sa ii las pe card, o sa ii strang si o sa imi iau o casa ceva, o garsoniera."

Marinimia oamenilor in astfel de situatii este induiosatoare. Marti seara, o tanara care i-a batut Irinei la usa i-a lasat un pachet cu imbracaminte si in plus i-a oferit chiar haina de pe ea, plecand acasa doar intr-un pulover.

Sursa: stirileprotv.ro
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii