ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
25-10-2014, ora 10:07

Iasi: A inceput sezonul hipotermiei

Articol de Cristian Amariei
2 pacienti fata adapost au ajuns la spital cu hipotermie. Unul de 43 de ani avea temperature de doar 33 de grade iar altul de 62 de ani avea 34,5.

Toti pacientii de acest gen beneciaza de evaluare clinia, imagistica si biologica, masuri de incalzire active si pasiva iar cand starea clinica se amelioreaza raman in „tratamentul”: aistentului social care intampina adesea dificultati in a le gasi un adapost.

Ne asteptam ca cei fara adapost au luat cu asalt urgentele in aceasta perioada. In fiecare an sunt zeci de cazuri aduse de salvare la solicitarea cetatenilor sau, mai nou, chiar cei fara locuinta suna la 112 anuntand cate o problema medicala. Majoritatea sunt barbati, fara locuinta,ce consuma alcool in cantitati importante si care cauta un refugiu si o masa calda pe perioada noptii. Toti au igiena precara iar suprapunerea acestor cazuri peste urgentele medicochirurgicale creaza disfunctionalitati in asigurarea asistentei medicale prin supraglomerare, agresivitate si cresterea riscului de infectii nosocomiale. Dupa ce sunt evaluati clinic, imagistic si biologic si beneficiaza eventual de un tratament simptomatic multi dintre acesti autointitulati „sefi de tufa” refuza spitalizarea si se reintorc pe strazi.

Continui sa cred ca adoptarea proiectul meu de lege, ce prevede cazarea acestor pacienti in unitatile militare nefolosite. in care hrana sa le fie asigurata de autoritati locale ONG-uri si biserica nu ar rebuit sa zaca in Parlament pana la venirea iernii urmatoare.”, a declarat medicul Tudor Ciuhodaru.

Foto: ziaruldeiasi.ro
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii