ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
04-08-2014, ora 15:50

Iasi: A inceput campania Participa Activ pentru Comunitatea Ta!

Articol de Ana-Maria Onofrei

Asociatia EuroDEMOS desfasoara in perioada august – decembrie 2014 proiectul PACT – Participa Activ pentru Comunitatea Ta!. Proiectul este cofinatat de Ministerul Tineretului si Sportului prin Directia Judeteana pentru Sport si Tineret Iasi si de Primaria Municipiului Iasi.

Proiectul PACT - Participa Activ pentru Comunitatea Ta! isi propune informarea si formarea tinerilor pentru a participa activ la viata comunitatii si in procesul decizional. Proiectul creaza cadrul de intelegere a procedurilor decizionale la nivel local pentru incurajarea participarii active a tinerilor la viata comunitatii.”, au declarat reprezentantii asociatiei EuroDEMOS.

Campania implica alaturi de tineri din comunitatea locala, actori reprezentativi pentru stimularea participarii active a tinerilor la viata comunitatii: institutii de invatamant, organizatii de tineret, factori decizionali etc.

Printre activitatile principale ale proiectului se numara:

- Campanie de promovare a implicarii tinerilor la viata comunitatii ce se va desfasura in Iasi, in perioada septembrie – octombrie 2014;

- Simularea unei sedinte a Consiliului Local Iasi, organizata in perioada 6 – 8 august in tabara Muncel, Iasi;

- Workshop-uri pentru dezvoltarea competentelor sociale si civice ale tinerilor, desfasurate in institutii de invatamant din Iasi;

- Programe de formare acreditate pentru dezvoltarea capacitatii societatii civile in domeniul tineretului;

- Dezbatere publica privind importanta implicarii civice si politice a tinerilor.

Proiectul este coordonat si implementat de catre specialisti multi calificati precum traineri, evaluatori de competente profesionale, manageri de proiect, inspectori resurse umane, maestri de ceremonii, organizatori de spectacole, animatori socio-educativi, experti evaluatori intreprinderi, manageri de inovare, auditori in domeniul calitatii s.a. specializati in proiecte europene.

Beneficiari directi vor fi peste 5000 de tineri iesen care vor fi implicati in activitati de formare si de comunicare cu factori decizionali la nivel local.

Proiectul va oferi tinerilor cadrul de implicare activa pentru cunoasterea si intelegerea proceselor legislative si decizionale necesare dezvoltarii competentelor sociale si civice, factor de stimulare a participarii la viata comunitatii.

EuroDEMOS este o asociație neguvernamentala de aparare a drepturilor omului, scoala civica de implicare voluntara, formare si afirmare la nivel national si international a tinerilor viitori lideri de opinie, prin intermediul programelor aplicative. In ultimii 9 ani de activitate la nivel internațional Asociatia EuroDEMOS s-a specializat in politicile europene de formare a liderilor de opinie.

     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii